MISTERIJA NA FRONTU U UKRAJINI! Otkriven niz od 16 NEOBIČNIH SFERA nasred polja: Mislio sam da znam za svako RUSKO ORUŽJE (FOTO)
Foto: Telegram screenshot

šta je ovo?!

MISTERIJA NA FRONTU U UKRAJINI! Otkriven niz od 16 NEOBIČNIH SFERA nasred polja: Mislio sam da znam za svako RUSKO ORUŽJE (FOTO)

Planeta -

Niz od 16 misterioznih struktura zabeležen je nadomak prve linije fronta negde u Ukrajini!

Serhij Beskrestnov, ukrajinski vojni ekspert za elektroniku, objavio je na svom Telegram kanalu fotografije iz vazduha na kojima se vidi niz ruskih misterioznih sfera postavljenih na polju i na zadnjem delu kamiona pre nego što su iznete i postavljene. Takođe se vidi i maskirna mreža ili neka vrsta cerada postavljena oko struktura kao i očišćeni prostor u blizini gde se nalazi kamion.

Ukrajina
foto: Telegram screenshot

Za sada nije poznato da li je strukture snimio satelit ili izviđački dron. Nije poznato ni kad i gde su nastale fotografije.

Ukrajina
foto: Telegram screenshot

- Mislio sam da znam za sva tehnološka rešenja neprijatelja. Sada sam zbunjen skupom nekih hemisfera u nizu - napisao je Beskrestnov na svom kanalu na Telegramu.

Beskrestnov je odmah odbacio mogućnost da bi strukture mogle biti sferične antene na naduvavanje ili antenska kućišta za komunikacijske svrhe. Takođe je eksplicitno napomenuo da niz nije u skladu sa ruskim protivbaterijskim sistemom 1B75 Penicilin koji koristi akustične senzore i termičku sliku da otkrije dolazeću artiljerijsku vatru i zatim geolocira njen izvor.

Portal TWZ navodi da bi ovakav niz takođe možda mogao da sadrži senzore koji mogu da detektuju signale i geolociraju emitere putem triangulacije. Nije isključeno ni da strukture predstavljaju samo terenska utvrđenja ili prepreke.

TWZ skreće pažnju na se na fotografijama vidi relativno dobro održavano polje bez velikih tragova koje bi se moglo povezati sa kretanjem teških vojnih kamiona.

Ukrajinske snage za specijalne operacije, podsetimo, nedavno su pogodile ruski sistem za elektronsko ratovanje Borisoglebsk-2 negde na istoku zemlje.

(Kurir.rs/TWZ/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track