Austrijanci: Posle Hrvatske rampa na EU

Ništa od učlanjenja

Austrijanci: Posle Hrvatske rampa na EU

Planeta -
Protiv učlanjenja Srbije u Evropsku uniju je 61 odsto Austrijanaca, a ulazak naše zemlje u Uniju podržalo bi 19 odsto ispitanih u anketi Austrijskog društva za evropsku politiku

BEČ - Prema rezultatima ispitivanja javnog mnjenja, Austrijanci smatraju da bi Hrvatska trebalo da bude poslednja država koja će postati punopravna članica Evropske unije.

Protiv ulaska Albanije u EU je 68 odsto Austrijanaca, a podržava ga samo 15 odsto, dok Kosovo u Uniji ne bi želelo da vidi 66 odsto ispitanija.

Na trećem mestu na listi nepoželjnih je Turska, protiv čijeg ulaska u evropsku porodicu je 65 odsto Austrijanaca, naspram 17 odsto onih koji bi to podržali.

Sledi Srbija, protiv čijeg učlanjenja u Evropsku uniju je 61 odsto Austrijanaca, a ulazak naše zemlje u Uniju podržalo bi 19 odsto ispitanih u anketi Austrijskog društva za evropsku politiku.

Tek nešto bolje su prošli naši susedi Bosna i Hercegovina (58 odsto protiv, 22 odsto za), Makedonija (55 - 20) i Crna Gora 55 - 21).

U anketi je najbolje prošao Island, ali ni ulazak te države nije dobio većinsku podršku Austrijanaca, jer je za bilo 33, a protiv 37 odsto ispitanih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track