30 privedenih u Atini zbog predstave o gej Isusu
Foto: Rojters

Bogohulno

30 privedenih u Atini zbog predstave o gej Isusu

Planeta -
U drami "Korpus kristi", koju je napisao Terens Mekneli i prvi put je izvedena 1998. godine u Njujorku, Isus i apostoli su prikazani kao homoseksualci koji žive u savremenom Teksasu

ATINA - Policija ispred jednog pozorišta u Atini na kratko je privela više od 30 ljudi koji su tražili da se zabrani prikazivanje predstave "Korpus kristi", u kojoj je Isus predstavljen kao homoseksualac.

U drami "Korpus kristi", koju je napisao Terens Mekneli i prvi put je izvedena 1998. godine u Njujorku, Isus i apostoli su prikazani kao homoseksualci koji žive u savremenom Teksasu.

Neonacistička partija Zlatna zora poslala je nekoliko svojih članova, uključujući poslanike, da blokiraju vrata pozorišta i oteraju gledaoce. "Ovo je bogohulna predstava", rekao je Ilijas Panagiotaros novinarima.

"To je bila noć terora. Članovi Zlatne zore su blokirali vrata tako da glumci nisu mogli da izađu, a mi nismo mogli da uđemo", kazao je pisac Petros Tacopulos koji je poslanik vodeće opozicione radikalne levičarske partije Siriza, prenosi AFP.

Zlatna zora, koja je nekada bila marginalna stranka, postala je agresivnija od kada je na nedavno održanim izborima osvojila više od 400.000 glasova zahvaljujući strahu birača od imigracije i kriminala.

Ona šalje odrede svojih članova odevene u crno da zastrašuju strane prodavce na pijacama, javno zastrašuje političke protivnike i veruje se da stoji iza eskalirajuće kampanje premlaćivanja imigranata širom zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track