Voditelj pedofil zlostavljao 40 devojčica!
Foto: Rojters

Bi-Bi-Si na udaru

Voditelj pedofil zlostavljao 40 devojčica!

Planeta -
Generalni direktor Bi-Bi-Sija Džordž Entvisl najavio je da će ta kuća sprovesti sopstvenu istragu, kojom bi se utvrdilo da li su pravila koja su bila na snazi tokom godina kada je Sevil u njoj radio, omogućila seksualno zlostavljanje dece

LONDON - Skandal u britanskoj medijskoj kući Bi-Bi-Si (BBC) ne jenjava, nakon pojavljivanja u javnosti optužbi da je nekadašnja zvezda ove televizije pokojni ser Džimi Sevil tokom dugogodišnje karijere na toj televiziji seksualno zlostavljao na desetine devojčica, od kojih su neke imale samo 13 godina.

Londonska policija, koja vodi nacionalnu istragu o tom slučaju, saopštila je da je do sada identifikovala 40 mogućih žrtava.

Generalni direktor Bi-Bi-Sija Džordž Entvisl najavio je da će ta kuća sprovesti sopstvenu istragu, kojom bi se utvrdilo da li su pravila koja su bila na snazi tokom godina kada je Sevil u njoj radio, omogućila seksualno zlostavljanje dece.Neki napadi su se navodno desili u prostorijama Bi-Bi-Sija, a drugi u bolnicama i školama koje je Savil posećivao u sklopu dobrotvornih priredbi.

Optužbe protiv Sevila iznete su u dokumentarcu koji je početkom meseca emitovala rivalska TV stanica Aj-Ti-Vi (ITV). Savil, koji je preminuo u oktobru prošle godine u 84. godini, bio je voditelj muzičke emisije "Top ov d Pops" i dečjeg programa "Džimi će to popraviti"

.Zbog njegovog dobrotvornog rada kraljica Elizabeta II i Vatikan proglasili su ga za viteza.

Posle pojavljivanja optužbi, njegova porodica je prošle sedmice uklonila nadgobrnu ploču sa njegovog groba u Skarborou na severu Engleske i uništila je "iz poštovanja mišljenja javnosti".Na granitnoj ploči stajao je natpis "Bilo je dobro, dok je trajalo", navela je francuska agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track