Zagrepčanka udovica vođe Al Kaide Al Avlakija

Htela da umre kao muž

Zagrepčanka udovica vođe Al Kaide Al Avlakija

Planeta -
Aminah je posle smrti Al Avlakija htela da postane bombaš samoubica, ali su joj dali mesto urednice u časopisu Al Kaide

ZAGREB - Zagrepčanka Amina (34) udovica je bivšeg vođe Al Kaide Anvara Al Avlakija. Ona je posle njegove smrti postala urednik terorističkog časopisa Inspire. Naime, do ovih informacija došao je danski obaveštajac Morten Storm, koji je radio za CIA. On se uvukao u najuži krug oko Al Avlakija, dok je Osama bin Laden bio živ, bio glavni operativac i ideolog terorističke organizacije.Danskog obaveštajca Al Avlaki je lično zadužio da mu nađe treću ženu koja je morala da bude Evropljanka preobraćena u islam. Storm je Aminu pronašao na Fejsbuku. Obožavala je Al Avlakijeva i za njega je bila spremna da da život. Našao je i ugovorio sastanak s njom u Beču. Al Avlaki joj je video snimkom poručio da joj se dopada i upozorio je da će Amina biti njegova treća žena i da je on po prirodi nemiran i da se povremeno mora da pređe u ilegalu.

Amini to nije smetalo i ugovorili su dan kada će poći. Uz pomoć Storma Amina je došla do svog budućeg supruga, ali je i CIA htela da ga ubije. Pratili su sve vreme Zagrepčanku, od njenog polaska vozom iz Zagreba pa sve dok nije sletela u Sanu i tu im je pobegla, jer nije podigla kofere gde je CIA sakrila elektronske uređaje za praćenje.

Amina se udala za Anvara Al Avlakija, a kada je on prošle godine poginuo u napadu bespilotne letelice, dobila je posao urednika u časopisu Inspire. "Želela sam da postanem bombaš samoubica, ali braća iz Al Kaide nisu mi dopustila. Ipak, želim da umrem baš kao i moj suprug", napisala je u časopisu Inspire, prenosi Danas.hr.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track