Najmlađa poslanica: Mama, glasam za tebe!
Foto: Rojters

Majčinstvo i politika

Najmlađa poslanica: Mama, glasam za tebe!

Planeta -
Iako ima samo dve godine, mala Viktorija učestvuje u radu parlamenta, uredno glasa i diže ručicu kad i mama
1 / 8 Foto: Rojters

STRAZBUR - Dvogodišnja Viktorija pravo je osveženje u dosadnom svetu politike i maratonskim sednicama Evropskog parlamenta.

Za razliku od Džej Lo i Viktorije Bekam koje svoje naslednice vode na modne revije, italijanska političarka i evropska poslanica Licija Rinzuli svoju ćerkicu redovno dovodi na svoje radno mesto - Evropski parlament u Strazburu.

Licija nije želela niti je dozvolila da je brojne obaveze u politici ni na trenutak odvoje od mezimice čime je pokazala da joj je majčinstvo na prvom mestu. Na tome je insistirala i u parlamentu zahtevajući da se majkama omogući da istovremeno rade i uživaju u majčinstvu.

Sa druge strane, mala Viktorija Čerioli u parlamentu se oseća kao kod kuće jer sa mamom na posao dolazi od kada je imala samo mesec i po dana.

Iako ima samo dve godine, učestvuje u radu parlamenta, uredno glasa i diže ručicu kad i mama.

Viktorija ima priliku da i sama jednog dana postane politi čarka pošto joj je i tata Renato Čerioli političar. Ova neobična devojčica debitovala je na evropskoj političkoj sceni u septembru 2010. kada ju je mama još kao bebicu od mesec i po dana donela u skupštinsku salu.

http://www.youtube.com/watch?v=RcJMhdNXFpk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track