HOROR: Žive u kući nasred auto-puta

I to je moguće

HOROR: Žive u kući nasred auto-puta

Planeta -
Stariji bračni par iz Kine odbio da se preseli pa su putari morali da izgrade četiri kolovozne trake oko njihove trošne kuće

PEKING - Žive nasred auto-puta, al stvarno! Stariji bračni par iz Venlinga, u kineskoj provinciji Žeđijang žive na ostrvu usred auto-puta. Njihova polusrušena zgrada sa nekoliko stanova usamljeno stoji i odoleva asfaltnoj podlozi na kojoj će uskoro biti iscrtane četiri trake.

Luo Baodžena i njegovu suprugu nisu želeli da se isele iz stana jer nisu bili zadovoljni naknadom i ne pada im na pamet da se isele. U stvari, sigurni su da ono što su im ponudili ne pokriva troškove gradnje na drugoj lokaciji, ali su se predomislili, a radovi na putu su već krenuli. Njih ne interesuje kako će putari iscrtati linije na auto-putu.

Nekada bi ovaj sumanuti slučaj bio lako rešen - komunistička vlast je svojevremeno ukinula privatno vlasništvo u Narodnoj Republici Kini, što bi iseljavanje učinilo neverovatno jednostavnim. Međutim, zakoni su se u međuvremenu promenili i rušenje nečijeg doma bez pismene saglasnosti je nelegalno.To što su ostale njihove komšije potpisale ugovor i otišle ništa ne menja - put koji spaja čitavu oblast sa železničkom stanicom u Venlingu imaće obilaznicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja