Milova sestra tužila Dan i Vijesti

Afera Telekom

Milova sestra tužila Dan i Vijesti

Planeta -
Ana Kolarević navela je u tužbi da su ti mediji u dužem periodu objavljivali njene fotografije i tekstove sa senzacionalističkim naslovima u cilju diskreditacije

PODGORICA - Podgorički advokat Ana Kolarević podnela je tužbu protiv dnevnih novina "Dan" i "Vijesti" zbog serije tekstova o aferi "Telekom" i zatražila da joj, zbog pretrpljenih duševnih bolova, isplate po 100.000 evra.

Sestra mandatara za sastav nove crnogorske vlade Mila Đukanovića, navela je u tužbi da su ti mediji u dužem periodu objavljivali njene fotografije i tekstove sa senzacionalističkim naslovima u cilju diskreditacije.

Tužbama su obuhvaćeni tekstovi u kojima se navode izveštaji američkih istražnih organa da je "Mađar telekom", prilikom kupovine crnogorskog "Telekoma", podmitio više zvaničnika iz Crne Gore sa ukupno 7,35 miliona evra.

Kolarevićeva je u tužbi navela da su je "Dan" i "Vijesti" zlonamerno u kontinuitetu dovodili u vezu s korupcijom u privatizaciji "Telekoma", plasirajući informacije kao tačne i istinite, bez prethodne provere.

Ona je, kako prenose podgorički mediji, navela da su tekstovi napisani suprotno novinarskom kodeksu, kao i da je želja za većim tiražom i napadima na njena lična prava bila veća od želje za utvrđivanjem i objavljivanjem istine.

Tužba je podgoričkom Osnovnom sudu predata 9. novembra, istog dana kada je predsednik Filip Vujanović predložio Đukanovića za mandatara.

Direktor "Vijesti" Željko Ivanović kazao je da tužbu vidi kao najavu da će Đukanović nastaviti politiku progona nezavisnih medija.

Zamenik glavnog i odgovornog urednika "Dana" Nikola Marković smatra da tužba pokazuje da se režim Đukanovića "urušava".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja