Čeka se srećnik: Džekpot na lutriji 500 miliona dolara
Foto: REUTERS

Američki san

Čeka se srećnik: Džekpot na lutriji 500 miliona dolara

Planeta -
Najveća suma osvojena na lutriji u SAD iznosi 474 miliona dolara, a isplaćena je u martu ove godine

KOLUMBIJA - Dobitnik druge najveće sume na lutriji ikad isplaćene u SAD, u iznosu od preko 300 miliona dolara, biće poznat danas, a amerikanci masovno kupuju listiće u zadnjim satima uoči izvlačenja dobitne kombinacije. Džekpot na lutriji Pauerbol (Powerball) iznosi 500 miliona, od čega će posle plaćanja poreza dobitniku ostati 327 miliona dolara.

Najveća suma osvojena na lutriji u SAD iznosi 474 miliona dolara, a isplaćena je u martu ove godine. Nevladina organizacija Nacionalna zadužbina za finansijsko obrazovanje upozorava dobitnike da budu oprezni sa novostečenim bogatstvom. Kako navode u ovoj organizaciji, 70 odsto ljudi koji se iznenada obogate izgube sav novac u narednih nekoliko godina.

Čovek iz Zapadne Virdžinije koji je pre 10 godina osvojio 315 miliona dolara na lutriji krivi novo bogatstvo za smrt svoje unuke, koja se predozirala, kao i za svoj razvod, stotine sudskih tužbi i manjak istinskih prijatelja. "Znam mnogo dobitnika koji su danas švorc", kaže Sandra Hajs, koja nije promenila životne navike nakon dobitka 6 miliona dolara na lutriji. "Ako neko nije disciplinovan ostaće bez novca, koliko god osvojio", dodaje ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track