Brutalno silovanu Indijku hteli i da pregaze autobusom
Foto: Rojters

MONSTRUOZNO

Brutalno silovanu Indijku hteli i da pregaze autobusom

Planeta -
Šestorica silovatelja koji su napastvovali studentkinju u Nju Delhiju posle grupnog silovanja kada su je izbacili planirali su da je pregaze autobusom

NJU DELHI- Brutalno silovanje 23 godišnje indijske studentkinje koja je kremirana u oči Nove godine dobila je nastavak priče.

Naime u javnost su procureli detalji, koje je i policija potvrdila da su silovatelji posle grupnog silovanja kada su devojku golu izbacili na ulicu iz autobusa hteli da pregaze gradskim autobusom.

Silovanju studentkinju sopasio je njen dečko, koji je takođe napadnut i pretučen metalnom šipkom. Devojka je u subotu preminula u bolici u Singapuru, pošto je bila podvrgnuta dvema operacijama, ali joj lekari nisu uspli da spasu život.

Šestorica silovatelja nalaze se u pritvoru i čekaju suđenje, ali nijedan indijski advokat ne želi da ih brani. Ako ih sud proglasi krivim, preti im smrtna kazna.U Nju Delhiju marš solidarnosti sa žrtvom silovanja

Nekoliko hiljada ljudi učestvovalo je danas u protestnom maršu ispred memorijalnog centra "Mahatma Gandi" u Nju Delhiju, zahtevajući veću zaštitu za žene u Indiji.

Brutalno silovanje studentkinje medicine 16. decembra, koja je kasnije preminula od zadobijenih povreda, izazvalo je talas protesta u zemlji.

Nekoliko hiljada ljudi, među kojima je bilo najviše žena, okupilo se danas u, kako su organizatori rekli, tihom maršu solidarnosti ispred Gandijevog groba, koji se nalazi u memorijalnom centru koji nosi njegovo ime.

Učesnice protesta, koje su u rukama nosile natpise "Poštovanje i pravda", zahtevale su veću zaštitu za žene u toj zemlji.

One su se ispred memorijalnog centra, koji često služi kao mesto protestnih okupljanja u Nju Delhiju, pomolile za devojku koju su silovali pripadnici band

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track