Masovno hapšenje pedofila u SAD

Dolijali

Masovno hapšenje pedofila u SAD

Planeta -
Operacija koja je imala za cilj da identifikuje osobe koje poseduju, objavljuju ili proizvode pedofilske slike na internetu, omogućila je spašavanje 123 deteta, od kojih 110 u SAD

VAŠINGTON - U međunarodnoj policijskoj operaciji protiv pedofilije uhapšeno je krajem 2012. godine 245 osoba, većinom u Sjedinjenim Američkim Državama i u još šest zemalja, izjavio je u Vašingtonu direktor Američke agencije za imigraciju i carine Džon Morton.

Među uhapšenima u operaciji Sanflauer od 1. novembra do 7. decembra 2012. godine, 222 osobe su uhapšene u SAD, a 23 osoba u šest stranih zemalja, čija imena nisu objavljena zbog "vrlo osetljivih operativnih razloga".

Operacija koja je imala za cilj da identifikuje osobe koje poseduju, objavljuju ili proizvode pedofilske slike na internetu, omogućila je spašavanje 123 deteta, od kojih 110 u SAD, precizirao je Morton.

Među žrtvama, pet je mlađe od tri godine, devet je starosti između četiri i šest godina, 21 je staro sedam i devet godina i 11 žrtava između 10 i 12 godina. Devojčica je bilo 70, 53 dečaka, a 23 identifikovana zlostavljana deteta su sada odrasle osobe.

Istražitelji su u 2012. godini uhapsili "rekordnih" 1.655 pedofila, a 292 žrtve su identifikovane i spašene, prenose agencije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track