Ubijen NATO vojnik

Karzai stiže u posetu SAD

Ubijen NATO vojnik

Planeta -
U Avganistanu je više od 60 pripadnika NATO ubijeno u takozvanim insajderskim napadima tokom 2012. godine

KABUL - Pripadnika NATO snaga u Avganistanu danas je na jugu zemlje ubio čovek u avganistanskoj vojnoj uniformi, nekoliko sati uočio početka četvorodnevne posete Americi avganistanskog predsednika Hamida Karzaija.

Prilikom napada poginuo je i napadač, a istraga koja je u toku treba da utvrdi da li je napadač povezan sa pobunjenicima, preneo je Bi-Bi-Si.

U Avganistanu je više od 60 pripadnika NATO ubijeno u takozvanim insajderskim napadima tokom 2012. godine. Predsednik Karzai danas stiže u SAD, gde će se u petak sastati sa američkim predsednikom Barakom Obamom, sa kojim treba da razgovora o budućnosti američkog prisustva u Avganistanu.

Talibani su saopštili da bi ostanak američkih snaga u Avganistanu, i u najmanjem broju, značio nastavak razaranja i rata.Međunarodne koalicione snage, na čijem čelu je NATO, povukla je tokom 2012. godine oko 30.000 vojnika i treba da okonča misiju do kraja 2014. godine.

U Avganistanu se trenutno nalazi oko 100.000 stranih vojnika koji obučavaju vojsku i policiju za postepeno preuzimanje bezbednosnih dužnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track