Pucnjava ispred sedišta vladajuće stranke u Atini

Pucnjava ispred sedišta vladajuće stranke u Atini

Planeta -
Dva muškarca bila na motociklima, a nađeno je devet čaura iz automatske puške "kalašnjikov"

ATINA - Dvojica nepoznatih muškaraca pucala su prošle noći iz vatrenog oružja kod sedišta vladajuće desničarske grčke stranke Nova demokratija u Atini, ali niko nije ranjen, saopštila je policija.

Policijski izvori kako su rekli agenciji Frans pres da su dva muškarca bila na motociklima, a nađeno je devet čaura iz automatske puške "kalašnjikov". U subotu ujutru podmetnuti su požari pred dve kancelarije Nove demokratije i socijalističkog PASOK-a koji učestvuje u koalicionoj vladi.

Dan ranije požari su podmetnuti na ulaze zgrada u kojima živi pet grčkih novinara, a juče i pred kuću portparola vlade. Nagađa se da su svi ti napadi odgovor na akciju policije ovog vikenda da više ljudi istera iz kuća koje su nelegalno zauzeli. Zbog odluke policije da raseli "skvotere", najveća opoziciona stranka Siriza je protestovala, a u Atini su u subotu bile demonstracije.

Odgovornost za napade zapaljivim bombama u petak su preuzele dve nepoznate grupe neobičnih naziva: "Borbena manjina" i "Krug delinkvenata/Jezgro zaljubljenika bez vere i zakona".

Pošto je grčka policija rasturila stare terorističke organizacije, njihovi naslednici se poslednjih godina obično u saopštenjima koja o svojim akcijama dostavljaju štampi, predstavljaju pod raznim nazivima koje često menjaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track