ZEZA RADAR: Lider opozicije juri ulicama s maskom premijera
Foto: Rojters

Namerno prekoračuje brzinu

ZEZA RADAR: Lider opozicije juri ulicama s maskom premijera

Planeta -
Lider stranke Januš Palikot i neki njegovi poslanici vozaju se ulicama Varšave sa maskom premijera Donalda Tuska, ministra saobraćaja Slavomira Novaka ili ministra finansija Jaceka Rostovskog

VARŠAVA - Poljska parlamentarna antiklerikalna stranka Pokret Palikota odabrala je originalni način za borbu protiv sve većeg broja policijskih radara na poljskim drumovima.Lider stranke Januš Palikot i neki njegovi poslanici vozaju se ulicama Varšave sa maskom premijera Donalda Tuska, ministra saobraćaja Slavomira Novaka ili ministra finansija Jaceka Rostovskog.

Ispred fotoradara namerno prekoračuju brzinu, kako bi radar zabeležio tako premijera ili ministre za volanom kako krše saobraćajne propise.

"Ne želimo foto-državu, ne želimo foto-vladu, ne želimo foto-premijera, zato što mi nismo foto-građani. Vlada koja postavlja radare tamo gde oni ne treba da budu samo izaziva i jača haos na drumovima", kazao je Palikot. Pokret Palikota optužio je vladu da su novi radari na poljskim putevima samo način da se popuni rupa u budžetu preko kazni za prekoračenje brzine.

Donald Tusk
Donald Tusk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja