NOVINARI ŠPIJUNI: Prisluškivali pa prešli u San

Prštale ekskluzive

NOVINARI ŠPIJUNI: Prisluškivali pa prešli u San

Planeta -
Britanski mediji navode da dvoje uhapšenih sada rade u dnevnom tabloidu San, a da su ostali u Njuz of d Vorld bili urednici

LONDON - Britanska policija uhapsila je danas šest bivših novinara lista "Njuz ov d vorld" (News of the World) u sklopu nove istrage o prisluškivanju telefona u okviru sada ugašenog tabloida, saopštio je Skotland Jard!

U saopštenju se navodi da su inspektori otkrili "zaveru prisluškivanja" u ovom listu iz 2005. i 2006. godine, koja se ne odnosi na prethodno otkrivene slučajeve prisluškivanja zbog kojih je do sada uhapšen veći broj ljudi, javila je agencija Frans pres. Britanski mediji navode da dvoje uhapšenih sada rade u dnevnom tabloidu San, a da su ostali u Njuz of d Vorld bili urednici.

Ovaj tabloid, koji je bio u vlasništvu medijskog magnata Ruperta Mardoka, ugašen je 2011. zbog optužbi da su njegovi zaposleni prisluškivali telefone stotina poznatih ličnosti, političara i žrtava zločina i terorizma. U toku su još dve istrage do kojih je došlo nakon ovih otkrića - o podmićivanju zvaničnika i presretanju elektronske pošte.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track