DOLIJAO: Ubijen Abu Malik vođa čečenskih pobunjenika

Uspeh ruske vojske

DOLIJAO: Ubijen Abu Malik vođa čečenskih pobunjenika

Planeta -
Kušalajev je preuzelo vođstvo u grupi nakon što su u januaru ubijene njene vođe, koje su okrivljene za organizovanje nekoliko napada, uključujući samoubilački napad u kome su prošlog avgusta ubijena četvorica vojnika ministarstva unutrašnjih poslova

MOSKVA - U sukobu ruskih snaga i grupe separatista na severnom Kavkazu ubijena su trojica pobunjenika, uključujući njihovog vođu, kao i jedan policajac, saopštio je danas ruski komitet za borbu protiv terorizma.

Sukob se dogodio u čečenskom okrugu Vedeno, jednom od regiona koji su najviše bili pogođeni separatističkim ratovima u Čečeniji nakon raspada SSR-a.

Vođu separatističke grupe Adama Kušalajeva, poznatog pod imenom Abu-Malik, ruske snage su tražile više od 10 godina.

Kušalajev je preuzelo vođstvo u grupi nakon što su u januaru ubijene njene vođe, koje su okrivljene za organizovanje nekoliko napada, uključujući samoubilački napad u kome su prošlog avgusta ubijena četvorica vojnika ministarstva unutrašnjih poslova.

Iako je ruski predsednik Vladimir Putin ponovo uspostavio kontrolu u Čečeniji pre više od 10 godina, islamistički separatisti i dalje izvode napade u ovom regionu.

Epicentar nasilja poslednjih godina iz Čečenije se premestio u većinski muslimanske ruske provincije Ingušetiju, Dagestan i Kabardino-Balkariju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track