Najnovije vesti

Nepoznati detalji razgovora Kameron i Merkel
Foto: Reuters

Nepoznati detalji razgovora Kameron i Merkel

Planeta
Dauning strit nije objavio posle sinoćnih razgovora Kamerona i Merkelove u Berlinu detalje razgovora niti kako je nemačka kancelarka ragovala na Kameronovo izlaganje

BERLIN - Britanski premijer Dejvid Kameron predočio je nemačkoj kancelarki Angeli Merkali stavove svoje zemlje o preispitivanju odnosa prema "ostatku" Evropske unije, ali detalji njihovog razgovora nisu obelodanjeni.

U saopštenju, koje je posle sinoćnih razgovora Kamerona i Merkelove u Berlinu objavio Dauning strit, nisu obelodanjeni detalji razgovora, niti kako je nemačka kancelarka ragovala na Kameronovo izlaganje.

Kameron je ranije rekao da želi da preispita odnose Britanija sa EU, kao i da održi referendum o članstvu u Uniji, što je izazvalo zabrinutost mnogih britanskih partnera u okviru Unije, uključujući i Merkelovu.

U saopštenju se navodi da su Kamerona i Merkelova razgovarali i o situaciji u Siriji.

Merkelova i njen muž ugostili su za vikend Kamerona sa suprugom i decom u dvorcu kod Berlina, što se ocenjivalo kao dobra prilika za prevazilaženje rastućeg jaza između Britanije i Evrope.

Kameron, koji je ove nedelje upozorio da je britanska podrška EU sve tanja, njegova supruga Samanta i njihovo troje dece stigli su u petak u Berlin.

Portparol nemačke kancelarke Štefen Zajbert nije na konferenciji za štampu mogao da se priseti nekog sličnog ranijeg "porodičnog okupljanja" kada je kancelarka ugostila nekog zvaničnika sa porodicom, preneli su nemački mediji.

Merkelova voli da drži privatni život daleko od očiju javnosti i retko se pojavljuje sa mužem u javnom životu, iako su nedavno objavljene tajno snimljene fotografije sa njenog odmora u Italiji.

Kameron je u intervjuu za nekoliko evropskih medija protekle nedelje rekao da u Britaniji postoji slaba podrška za administraciju EU kojoj je potrebna reforma.

Reakcija nemačke kancelarke na Kameronov govor u januaru o planovima za Evropu bila je uzdržanija od ostalih evropskih lidera i ona je uvek oprezno istacala da je Britanija važan saveznik Nemačke, naročito u oblasti slobodne trgovine.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...