Najnovije vesti

Amfilohije: Da Bog obasja i ateistu Đukanovića

Vaskrs u Crnoj Gori

Amfilohije: Da Bog obasja i ateistu Đukanovića

Planeta
Da Bog obasja i one koji su na vlasti, na čelu sa Milom Đukanovićem, koji kaže da je ateista, jer drugačije ne bi mogao da sedi na stolici kralja Crne Gore Nikole Petrovića i Petra Drugog Petrovića Njegoša, koji su slavili Vaskrs, naveo je Amfilohije

PODGORICA - Vaskrs je dan kada je čovek najbliži Bogu i taj praznik je simbol večnog zajedništva, rekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfiholije, navodeći da je cela istorija Crne Gore u znaku Hristovog vaskrsenja.

 

Amfilohije je na služenju centralne arhijerejske liturgije u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici rekao da je današnji praznik mera ljudske istorije i čovečanstva, "odnosno sveti kvasac večnog i neprolaznog života za svakog čoveka".

 

Vaskrs nije samo običaj, već događaj koji menja život, sudbinu, nebo i zemlju, rekao je Amfilohije, navodeći da je cela istorija Crne Gore u znaku Hristovog vaskrsenja.

 

On je dodao da se moli da Bog podari dobro svima u Crnoj Gori, "kako onima koji su na vlasti, tako i ostalim".

 

Da Bog obasja i one koji su na vlasti, na čelu sa Milom Đukanovićem, koji kaže da je ateista, a daće Bog da i on bude prosvećen svetlošću Hristovog vaskrsenja, jer drugačije ne bi mogao da sedi na stolici kralja Crne Gore Nikole Petrovića i Petra Drugog Petrovića Njegoša, koji su slavili Vaskrs", naveo je Amfilohije.

 

On je naveo da je narodu potrebna socijalna pravda, jer, kako je pojasnio, živimo u vremenu kada bogataši otimaju tuđe, a sirotinje je sve više.

 

Bog je došao na ovaj svet da nas nauči kako treba da delimo jedni drugima, a ne da otimamo jedni od drugih, kazao je Amfilohije.

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...