Ruski dečak izboden nožem na Kritu
Foto: Rojters

10 uboda

Ruski dečak izboden nožem na Kritu

Planeta -
Pritvoren je Holanđanin (20) koji je radio kao animator za decu u jednom od hotela, a za kog se sumnja da je izbo malog Rusa jer ga je uhvatio u krađi

ATINA - Jedan 12-godišnji ruski dečak, koji je s porodicom bio na letovanju na Kritu, zadobio je desetak uboda nožem u leđa i u kritičnom je stanju, danas je avionom prebačen u bolnicu u Atini.

Policija je zadržala 20-godišnjeg Holanđanina koji je radio kao animator za decu u jednom od hotela, za kojeg se sumnja da je izbo maloletnog Rusa koji ga je uhvatio u krađi.

Roditelji u utorak nisu mogli da nađu dečak u hotelu i posle tročasovne potrage su se obratili policiji. Turisti su ga noćas našli na parkingu pored hotela gde je ležao u lokvi krvi. Posle ukazane pomoći u lokalnoj bolnici dečak je prebačen vojnim avionom u Atinu, objavljeno je na sajtu newsru.com.

Osumnjičeni je uhapšen pošto je dečak, kada se osvestio, ispričao šta se desilo. Policija je prilikom pretresa kuće tog Holanđanina pronašla dečakov noutbuk i mobilni telefon koje je on ukrao.

Prema preliminarnim saznanjima, animator je prvo hteo samo da pokrade dečaka, ali je on primetio da su mu nestale stvari.Holanđanin je priznao zločin i pokazao je policiji gde je sakrio nož sa kojeg je prethodno oprao krv.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track