Ispunili želju ćerke na samrti i dobili 5 miliona dolara na lutriji
Foto: Youtube

Ispunili želju ćerke na samrti i dobili 5 miliona dolara na lutriji

Planeta -
Savana je bila za to da igramo loto. Svi drugi su mislili da je to gubljenje vremena, s obzriom da nam je trebao svaki peni, rekao je njen otac

Porodica Serezo suočavala sa sa teškim životom. Nažalost hipoteku na kuću nisu mogli više da plaćaju i bili su na samo korak od iseljenja. Porodični auto takođe nisu imali, jer im je oduzet. Porodični nakit je prodat na aukciji.

Rikardo Serezo (44), glava porodice, dao je otkaz u konsultantskoj firmi 2010. godine kako bi mogao da se brine o starijoj ćerki Savani, koja je sve vreme bila kod kuće jer je patila o teškog bipolarnog poremećaja.Nažalost, Savana (14) je umrla je prošlog augusta. Jedan od poslednjih poklona roditeljima koje je Savana ostavila bila je staklena tegla za keks, a njena poslednja želja joj je bila, s obzirom na tešku ekonomsku situaciju, da njena porodica nikada ne prestane da igra lutriju.

"Savana je bila za to da igramo loto. Svi drugi su mislili da je to gubljenje vremena, s obzriom da nam je trebao svaki peni", rekao je njen otac.

Rikardo je ispunio želju svoje ćerke i redovno je igrao, ali nikada ništa nije osvojio. Ipak, i pored toga, on je stare tikete čuvao u onoj staklenoj tegli za keks. Ove nedelje, devet meseci posle Savanine smrti, porodica je organizovala veliko spremanje. Rikardova žena Boni rekla je suprugu da uradi nešto sa teglom punom starih lozova. Umesto da ih baci Rikardo je odlučio da za svaki slučaj još jednom proveri da li neki od tiketa možda ima dobitnu kombinaciju.

On je odneo 11 tiketa u u radnju gde ih je i kupio. Devet je bilo potpuno bezvredno. Jedan je unovčio za 3 dolara, dok mu je za poslednji tiket prodavac rekao da vredi više od 600 dolara, ali da ne zna tačno o kojoj je sumi reč.Ispostavilo se da je listić vrijedan skoro 5 miliona dolara.

Rikardo i njegova porodica dobijaće narednih 26 godina po 100.000 dolara, a isplata će biti svakog februara, u mesecu kada je Savanin rođendan.

http://www.youtube.com/watch?v=h1n24Ztd3YQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track