BEJRUT: U stravičnoj eksploziji na desetine mrtvih i ranjenih

Moguća osveta

BEJRUT: U stravičnoj eksploziji na desetine mrtvih i ranjenih

Planeta -
Sprovode se DNK testovi na delovima tela pronađenim u blizini vozila koje je eksplodiralo da bi se utvrdilo da li je reč o napadu bombaša samoubice

BEJRUT - Broj poginulih u snažnoj eksploziji automobila bombe koja se desila u južnom delu Bejruta popeo se na 22, saopštio je libanski ministar unutrašnjih poslova Marvan Šarbel.

Šarbel je izjavio i da zvaničnici danas sprovode DNK testove na delovima tela pronađenim u blizini vozila koje je eksplodiralo da bi pokušali da utvrde da li se radi o "poduhvatu" bombaša samoubice, preneo je danas AP.

Radi se o drugom bombaškom napadu za više od mesec dana kojim je pogođen južni deo Bejruta uporište šitske ekstremističke grupe Hezbolah koja ima bazu u Libanu.

Mnogi ljudi u Libanu vide napade kao osvetu za Hezbolahovu oružanu podršku predsedniku Bašaru Asadu u građanskom ratu u susednoj Siriji.Sunitska islamistička grupa koja sebe naziva Brigade Ajše preuzela je odgovornost za napad i najavila nove akcije protiv Hezbolaha.

Za sad nije moguće potvrditi to saopštenje, izdato u video snimku postavljenom na Internetu, preneo je Rojters. Najmanje pet obližnjih zgrada je oštećeno, a veliki broj automobila je uništen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track