PANIKA: Mubarak izlazi iz zatvora, smestili mu kućni pritvor!

Bivši predsednik na slobodi

PANIKA: Mubarak izlazi iz zatvora, smestili mu kućni pritvor!

Planeta -
Egipatski premijer danas je naložio da Hosni Mubarak bude stavljen u kućni pritvor

KAIRO - Egipatski premijer danas je naložio da bivši predsednik Egipta Hosni Mubarak bude stavljen u kućni pritvor, kada izađe iz zatvora posle više od dve godine. Premijer Hazem el-Beblavi je, u saopštenju, naveo da je naložio stavljanje Mubaraka u kućni pritvor, u okviru vanrednih mera usvojenih ovog meseca, prenosi AP. Upravnici zatvora su rekli da će Mubarak biti oslobođen već sutra.

Egipatski sud je danas naložio puštanje Mubaraka na slobodu zato što više nema zakonskih osnova za njegovo zadržavanje. Žalbu su uložili njegovi branioci na suđenju za korupciju. Hosniju Mubaraku se sudi za korupciju zbog toga što je, navodno, primao poklone od egipatskog državnog dnevnika "Al-Ahram".

Mediji u Kairu prenose da je njegova porodica uplatila novac koji odgovara vrednosti poklona koje je Mubarak, navodno, primio. Mubaraku se sudi i za saučesništvo u ubistvu demonstranata tokom protesta koji su doveli do njegovog svrgavanja 2011. godine, posle 30 godina provedenih na vlasti.

Mubarak (85) je osuđen u junu prošle godine na doživotnu robiju zbog ubijanja demonstranata tokom arapskog proleća, ali je posle uložene žalbe u januaru ove godine doneta odluka da se ponovi suđenje. Suđenje je ponovo počelo u maju, ali je Mubarak odslužio maksimalnu kaznu predviđenu za period uoči početka suđenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track