ANKARA: Policija pucala gumenim mecima, privedeno 14 studenata!
Foto: Beta Ap

Protesti zbog izgradnje puta

ANKARA: Policija pucala gumenim mecima, privedeno 14 studenata!

Planeta -
Turska policija upotrebila je danas suzavac i gumene metke u Ankari da bi rasterala studente koji su ih gađali kamenicama i podigli barikade

ANKARA - Turska policija upotrebila je danas suzavac i gumene metke u Ankari da bi rasterala studente koji su ih gađali kamenicama i podigli barikade u znak protesta zbog planova da se kroz deo njihovog kampusa izgradi put.

Policija je privela 14 studenata iz grupe od nekoliko stotina njih koji su se okupili protestujući na ulazu u Tehnički fakultet.

Studenti su ranije danas započeli protest sedenjem protiveći se planovima gradske uprave da izgradi put i poseče veliki broj stabala oko i na teritoriji kampusa, u zoni koja je inače najveća zelena površina u Ankari. Istovremeno, vlasti u Istanbulu su danas zatvorile za javnost centralni park Gezi, koji je bio središte antivladinih protesta u junu i po parku rasporedile policiju.

Ovaj potez usledio je kao preventiva pošto su se na društvenim mrežama pojavili pozivi na proteste zbog represije policije u Ankari. Protesti protiv rekonstrukcije parka Gezi prerasli su u pobunu protiv turske vlade širom zemlje tokom koje je poginulo petoro ljudi a hiljade su povređene, podsetio je AFP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track