UJEDINILA SRBE, HRVATE I BOSANCE: Pročitajte stihove zajedničke himne u tuđini!

Pesma koja briše granice

UJEDINILA SRBE, HRVATE I BOSANCE: Pročitajte stihove zajedničke himne u tuđini!

Austrija -
"Tamo 'vamo" nije nacionalna pesma, posvećena je svim ljudima koji žive van domovine, bez obzira da li su Hrvati, Srbi, Bosanci, kaže autor

BEČ - Srpski pesnik iz Frankfurta Ljubiša Simić bio je gost srpske dijaspore u Beču proteklog vikenda, a posebno interesovanje na književnoj večeri izazvala je njegova pesma "Tamo 'vamo“ koja već godinama važi za himnu srpske dijaspore u celom svetu.

Ovu pesmu su i neke hrvatske organizacije u dijaspori postavile na svojim sajtovima kao svoju himnu, a objavljivana je i pod tuđim imenima.

"Mene to ne brine. Kada pesnik napiše pesmu i objavi je, ona onda ode od njega i pripada svima koji je čitaju. Tamo 'vamo" nije nacionalna pesma, posvećena je svim ljudima koji žive van domovine, bez obzira da li su Hrvati, Srbi, Bosanci", izjavio je nedavno Simić.

Ovo je himna dijaspore "Tamo 'vamo"

Zbog onoga tamodošli smo ovamo.oni što su tamoisto bi ovamo.Znaju oni tamo,bolje je ovamo.Jeste lepo tamolepše no ovamo,ali nema tamošta ima ovamo.Ne može se tamoisto što i 'vamo.Mi bismo rađe tamono da smo ovamo,jer naše je tamoa tuđe ovamo.Ovi bi ovamohteli da smo tamo.briga njih ovamokako nam je tamo.Trpimo ovamo,što ne bismo tamo.Tako je ovamo.Oni misle tamo,blago nama 'vamo,kada nismo tamo.Svi hoće ovamo.Niko ne bi tamo.Kada bi svi ovamo,ko bi onda tamo?Ko nas posla 'vamo,ostao bi tamojer ne sme ovamo.A njemu je tamobolje no ovamo,pa onima tamone da više 'vamo.Trebaju mu tamo.Šta će svi ovamo?Neko mora tamo.Dosta nas je 'vamo.Tako ti je tamo.Plačemo ovamoza onima tamo.Al' suze su 'vamokrupnije no tamo.Svako ko je 'vamoima nekog tamo,pa čas je ovamo,pa odlazi tamo,muči se ovamoda pomogne tamo.Glavom je ovamoa srcem je tamo.Sve bi dao 'vamoda je bolje tamoi čeka ovamokad će bolje tamo,da napusti 'vamoda se skrasi tamo.Hladno je ovamo.Nije kao tamo,jer sunce ovamone greje ko tamoizblediš ovamo.Stran im dođeš tamo,Ko što si i 'vamo.Blago onim tamošto nisu ovamo,no su samo tamojer mi smo ovamoni 'vamo ni tamo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track