POPULARNIJI I OD PREDSEDNIKA: Ministar Kurc najomiljeniji austrijski političar!
Foto: Beta AP

Galupova anketa

POPULARNIJI I OD PREDSEDNIKA: Ministar Kurc najomiljeniji austrijski političar!

Austrija -
Kurc je uspeo da za sedam odsto prestigne sopstveni rekord od pre mesec dana, a na drugom mestu je predsednik države Hajnc Fišer

BEČ - Ministar spoljnih poslova, Sebastijan Kurc (Sebastian Kurz, ÖVP) najomiljeniji je austrijski političar, o kome pozitivno mišljenje ima čak 53 odsto ispitanih građana, pokazala je anketa instituta Galup. Više pod polovine ispitanika zaokružilo je Kurcovo ime kao odgovor na pitanje “Koji političar se, po Vašem mišljenju, u poslednje vreme pozitivno istakao”. Ovom statistikom Kurc je uspeo da za sedam odsto prestigne sopstveni rekord od pre mesec dana!

Na drugom mestu su predsednik države Hajnc Fišer (Heinz Fischer), ministar pravde Volfgang Brandšteter (Wolfgang Brandstetter, ÖVP) sa 25 odsto.

Najlošije ocenjeni član vlade je ministar finansija Mihael Špindeleger (Michael Spindelegger, ÖVP) sa minus 40 odsto, kome građani očigledno i dalje ne opraštaju Hipo debakl. U nešto boljoj poziciji su ministarke unutrašnjih poslova Mikl-Lajtner (-6%) i obrazovanja Hajniš-Hosek (-21%) (Johanna Mikl-Leitner, ÖVP; Gabriele Heinisch-Hosek, SPÖ), koje su uspele da povrate određeno poverenje građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track