Bosanka, Mis Austrije teško povređena u saobraćajnoj nesreći!

ŽURILA KUĆI DA PROSLAVI TITULU

Bosanka, Mis Austrije teško povređena u saobraćajnoj nesreći!

Austrija -
Dvadesetogodišnja Amajla Omanović poreklom iz BiH posle osvajanja titule najlepše Austrijanke odmah krenula za Linc jer nije želela da prespava u mestu gde je bilo takmičenje

LINC - Amajla Omanović (20), pobednica subotnjeg takmičnje „Sledeći top-model Austrije 2014.“ na povratku sa takmičenja doživela tešku saobraćajnu nesreću. Omamovićeva pretrpela teške povrede, ali srećom nisu opasne po život.

Amajla Omanović, poreklom iz Bosne, tačnije iz Velike Kladuše nakon što je proglašena za najlepšu Austrijanku za 2014. godinu odbila je ponudu organizatora da prespava u jednom od hotela u mestu Dojčkrojc (Deutschkreutz, pokrajina Burgenland), u kom je i održano pomenuto takmičenje.

Umesto toga ona je, zbog obećanja datog svojim obožavaocima da će ih nakon takmičenja vratiti kući u Linc, u kom i sama živi, sela u svoj automobil i krenula prema ovom gradu. Na delu zapadnog autoputa, kod mesta Amšteten (Amstetten, pokrajina Donja Austrija), iz zasad nepoznatih razloga, došlo je do udesa u kom je Amajla Omanović zadobila teže, a njeni saputnici lakše povrede.

Posle
Posle

Omanovićevoj je polomljena ruka, povređeno joje je lice, kuk i koleno. Prema izjavi njenog menadžerskog tima, ona je zbrinuta u bolnici Amšteten i nalazi se van životne opasnosti. Koliko je teška bila saobraćajna nesreća govori činjenica da je njen automobil potpunosti uništen, a motor je od siline udarca izleteo iz svog ležišta i odleteo četiri metra od slupanog vozila.

Prema rečima lekara Amajla Omanović će se u potpunosti oporaviti od zadobijenih povreda. Za sada ostaje pitanje da li će njen oporavak teći dovoljno brzo i da li će moći predstavljati Austriju na takmičenju „Sledeći top-model sveta 2015.“, koje će se održati u januaru sledeće godine u Kini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track