AMERIKANCI MUSLIMANIMA: Opametite se, nemojte da prođete kao Samra i Sabina!
Foto: Tviter

Džihad Bosanke glavna tema i u SAD

AMERIKANCI MUSLIMANIMA: Opametite se, nemojte da prođete kao Samra i Sabina!

Austrija -
Na tviter strani američkog Ministarstva spoljnih poslova piše i "Dve tinejdžerke koje su se zaputile u Siriju kažu da su napravile veliku grešku"

BEČ - Sabina i Samra, bečke džihadističke tinejdžerke poreklom iz BiH, postale su poznate širom sveta, a sada su i "udarna pesnica" američke kampanje protiv džihadizma u borbi SAD protiv ovog globalnog zla.

Juče je na posebnoj tviter strani američkog Ministarstva spoljnih poslova osvanula propagandna kampanja u kojoj su Sabina Selimović (15) i Samra Kešinović (16) glavne "junakinje". Ova strana ima slogan "Razmisli ponovo, vrati se na pravi put" (Think again, turn away). Tu su prikazane foto-montaže ove dve, do pre pola godine bečke učenice, koje su sada među pripadnicima ISIS­, verovatno u Siriji.

Uz glavni slogan piše i : "Ne postoji bolje mesto od sopstvenog doma", "Dve tinejdžerke koje su se zaputile u Siriju kažu da su napravile veliku grešku" i "Bolesne od velikog krvoprolića, ali u nemogućnosti da sve to napuste".

"Ne postoji bolje mesto od doma" (There's no place like home) je jedan od najpoznatijih citata iz američke kinematografije. Izrečen je u Čarobnjaku iz Oza, filmu iz 1939. godine. Uz slike Sabine i Samre i ovu rečenicu, vide se cipelice koje je nosila junakinja filma mala Doroti. Bilo je dovoljno da samo triput lupne jednom o drugu i vrati se kući. Sabina i Samra to ne mogu.

Američku antipropagandu džihadizma putem tvitera i drugih elektronskih medija kreira Centar za strategijske antiterorističke komunikacije SAD (CSCC).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track