Najnovije vesti

Austrijska bespilotna letelica napadnuta iznad Ukrajine!!
Foto: Wikipedija

Posmatrali

Austrijska bespilotna letelica napadnuta iznad Ukrajine!!

Austrija
Ukrajinska vojska demantovala je da ima bilo kakve veze sa pokušajem obaranja ove letelice, a OECD navodi da je ovo treći put da se na bespilotnu letelicu vrše napadi

BEČ/KIJEV - Austrijska bespilotna letelica napadnuta je u vazdušnom prostoru Ukrajine. Letelica je po nalogu Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) nadgledala situaciju u ratom zahvaćenoj Ukrajini, a prema navodima bečkog dnevnog lista "Krone“, letelicu su pokušale da obore proruske snage iznad čijih položaja je primećena.

Ukrajinska vojska demantovala je da ima bilo kakve veze sa pokušajem obaranja ove letelice, a OECD navodi da je ovo treći put da se na bespilotnu letelicu vrše napadi. Napad se dogodio u nedelju u blizini Maripolja, a letelica nije pogođena.

"Ukoliko pođemo od mesta napada, jasno je da su napad izvršili proruski separatisti“, uveren je Danijel Baer, američki ambasador pri OECD. On je pozvao Rusku federaciju da iskoristi svoj uticaj na separatiste kako bi dozvolila da posmatračka misija ove organizacije protekne bez problema.

Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj trenutno koristi četiri austrijske bespilotne letelice u svojoj osmatračkoj misiji. Sve letelice tipa S-100 su proizvedene u fabrici Šibel (Schiebel) u Viner Nojštatu (Donja Austrija), opremljene su video-kamerom i radarskim uređajem.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...