ŽIGOSAN U ŠKOLI: Dva turska dečaka (8) urezali vršnjaku krst na leđa!
Foto: Dragana Udovičić

SKANDAL U TIROLU

ŽIGOSAN U ŠKOLI: Dva turska dečaka (8) urezali vršnjaku krst na leđa!

Austrija -
Učenici su najpre maltretirali mališana a potom ga na silu uvukli u školski toalet gde su mu na leđa, oštrim predmetom, urezali krst

BEČ - Dva osmogodišnja školarca odvukla svog vršnjaka u školski toalet i tamo mu nožem urezali krst na leđa. Državno tužilaštvo potvrdilo napad.

Brutalni napad se dogodio prošle nedelje u osnovnoj školi „1“, u mestu Jenbah (Jenbach, pokrajina Tirol). Prema pisanju dnevnog lista Kronen Cajtung (Kronen Zeitung), dva dečaka turskog porekla prvo su u školskoj garderobi brutalno pretukli svog vršnjaka.

Međutim, to im nije bilo dosta, nego su se i sutradan nastavili iživljavati na školskom drugu.Naime, samo dan nakon što su ga pretukli, zlostavljači su ponovo uhvatili nedužnog dečaka i odvukli ga u školski toalet, te nastavili da se iživljavaju nad njim. Jedna od njih dvojice, koji je držao dečaka, mu je podigao majicu preko glave, dok je drugi nožem ili nekim drugim oštrim predmetom urezao krst na koži dečakovih leđa.

"Policija nam je prijavila da se u školi dogodio incident", potvrdio je portparol tužilaštva u Insbruku Hansjerg Majer (Hansjörg Mayr).

On je dodao da su osumnjičeni negirali napad na učenika, a pošto se radi o mlađim maloletnicima, postupak protiv njih je morao da se obustavi. Slučaj sada ispituje Kancelarija za mlade.

Direktorka škole Anemari Prantl (Annemarie Prantl) nije želela da da nikakav komentar povodopm ovog slučaja, kao ni otac zlostavljanog deteta. Takođe, iz Kancelarije za mlade je saopšteno da još uvek ne žele da komentarišu ovaj slučaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track