SUMNJIVA LICA: Zbog dva Srbina digla se cela bečka policija!
Foto: Printscreen Heute/Clemens Oistric

Hteli na miru da popiju pivo

SUMNJIVA LICA: Zbog dva Srbina digla se cela bečka policija!

Austrija -
Posle dojave da su dva nepoznata muškarca ušla u napuštenu zgradu, nekadašnjeg sedišta Austrijske novinske agencije, policija je uhapsila dvojicu državljana Srbije, ali ih je ubrzo pustila na slobodu
1 / 7 Foto: Printscreen Heute.at/ Sabine Hertel

BEČ - Bečki specijalci juče su se digli na noge zbog dojave da se možda sprema teroristički napad. Prilikom policijske akcije uhapšena dvojica državljana Srbije, koji su nešto kasnije i pušteni.

Posle dojave da su dva nepoznata muškarca ušla u napuštenu četrnaestospratnu zgradu, nekadašnjeg sedišta Austrijske novinske agencije (APA), ulicu Gunoldštrase (Gunoldstraße), u 19. bečkoj opštini, juče oko podne blokirale su jake policijske snage pod punom opremom.

Kako je u blizini zgrade i stanica bečkog metroa U4, i nekoliko zgrada koje pripadaju austrijskim medijima, policija je zbog straha od mogućeg terorističkog napada opkolila ovaj deo grada ibila u punoj pripravnosti. Prema navodima očevidaca dva nepoznata muškarca sedela su jedno vreme u autu i posmatrala zgradu. Oni su zatim izašli iz auta, obukli jakne i stavili kape na glave, i noseći sa sobom dve veće sportske torbe, ušli u zgradu kroz jedan od razbijenih prozora.

Bečki specijalci u akciji... ( Foto printscreen heute.at/ Sabine Hertel)
Bečki specijalci u akciji... ( Foto printscreen heute.at/ Sabine Hertel)

Pripadnici jedinice za specijalne operacije VEGA (WEGA) pretražili su zgradu, međutim nisu uspeli da pronađu osumnjičene. Kako se auto kojim su se muškarci dovezli bio u blizini ovog objekta, policija je odlučila da se povuče i postavila patrolu u civilu da ga nadgleda.

Oko 14,50 sati pojavio jedan od osumnjičenih, i seo u vozilo, a nedaleko od ove zgrade, u ulici Mutgase (Muthgasse) zaustavio vozilo kako bi pokupio svog saučesnika. Policija koja ih je pratila, tada svojim vozilima opkolila i blokirala automobil osumnjičenih, i pod pretnjom oružjem uhapsila.

Proverom identiteta uhapšenih policija je ustanovila da se radi o dvojici državljana Srbije starih 27 i 34 godine. Policajci su kod njih dvojice pronašli četiri mobilna telefona, međutim od sportskih torbi koje su uneli u zgradu nije bilo ni traga.

„Samo smo išli da popijemo po jedno pivo“, izjavili su policajcima na ssaslušanju prenose austrijski mediji. Zbog nedostatka dokaza policija je na kraju bila primorana da obojicu uhapšenih pusti na slobodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track