(FOTO) Austrijski džihadista deli bombone u Siriji!
Foto: Printscreen Youtube

od puške se ne odvaja

(FOTO) Austrijski džihadista deli bombone u Siriji!

Austrija -
Mohamed Mahmud je sa svojim prijateljem reperom iz Berlina "Deso Dog-a", koji je na američkoj listi teroristaa, delio slatkiše sirijskim mališanima

BEČ - Austrijski islamista Mohamed Mahmud, koji je od sredine prošle godine, nestao, nalazi se u Siriji, što je potvrdio i video snimak koji se pojavio na internetu. Na njemu se vidi austrijski propovedač mržnje kako deli slatkiše deci u Siriji.

On je u pratnji svog prijatelja repera iz Berlina "Deso Dog-a", koji je prošle nedelje stavljen na američku listu terorista. Mohamed, sa ozbiljnim izrazom lica i puškom oko ramena, i berlinski reper objašnjavaju na snimku da slatkišima žele da "ugreju srca" dece.

Inače Mohamed je rođen u Beču, kao dete egipatskih imigranata, podseća austrijska štampa i važi za radikalnog islamistu koji ima uticaja na salafiste u Austriji i Nemačkoj. Proteklih godina, on je u više navrata skrenuo pažnju na sebe propovedima mržnje, video snimcima pretnje, kao i otvorenom propogandom za džihad. Poslednji put on je viđen sredinom prošle godine, kada je pušten iz turskog pritvora. Nakon toga nestao je, prema obaveštajnim podacima, u Siriji.

Dva ratna druga... Reper iz Berlina
Dva ratna druga... Reper iz Berlina

Mohamed je 2013. uhapšen u Turskoj kada je pokušao sa lažnim libijskim pasošem da otputuje u Siriju.U Austriji se za Mohameda čulo kada je spetembra 2007, kada je imao 22 godine, sa svojom tadašnjom suprugom Monom S, zbog video snimaka uhapšen zbog pretnji upućenim Austriji i Nemačkoj. Zbog toga je bio četiri godine u zatvoru.

Mohamed je bio aktivan i u nemačkoj ispostavi "Globalni islamski medijski front", a od 2006. u Austriji je vodio organizaciju "Islamska omladina Austrije", koja je tada uvrštena kao radikalna institucija. Nakon izdržavanja kazne, on je objavio dalje video snimke pod pseudonimom Abu Usama al Garib, pre nego što je na jesen 2011.otišao u Nemačku, odakle je proteran posle dve godine, gde je važio i za vođu u Nemačkoj zabranjene islamističke grupacije "Milatu Ibrahim".

Mohamed je u jednom ranijem video snimku zapalio svoj austrijski pasoš i zapretio da će napasti austrijske vozove, gradove i parlament.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track