Najnovije vesti

SWV: Glasajte za Privrednu komoru Beča
Foto: Swv Wien

SWV Wien poziva na izbore

SWV: Glasajte za Privrednu komoru Beča

Austrija
Pravo glasa imaju svi samostalni privrednici i oni bez austrijskog državljanstva, jer austrijska Privredna komora zastupa sva preduzeća čija su sedišta u Austriji

BEČ - Referat "MI" Socijaldemokratskog privrednog udruženja Beča (SWV), koji okuplja samostalne privrednike srpsko-hrvatsko-bosanskog govornog područja koji simpatišu socijaldemokratske ideje, obraća se svima sa porukom da treba da glasaju za Privrednu komoru Beča i da je to moguće učiniti čak i ako još nisu dobili glasačke listiće.

Podsećamo, izbori za PK Beča su od utorka 24. februara do četvrtka 26. februara. Glasa se listićima koji se šalju poštom. Pravo glasa imaju svi samostalni privrednici i oni bez austrijskog državljanstva, jer austrijska Privredna komora zastupa sva preduzeća čija su sedišta u Austriji.

Iz SWV-a poručuju:

Po informacijama iz bečke Privredne komore, sve naručeni glasački listići su poslati. Ako ih još uvek niste dobili, možda je došlo do propusta administrativnog tipa. U tom slučaju možete se informisati direktno u Privrednoj komori putem elektronske pošte  wkwahl2015@wkw.at ili  telefonom na 01/514 50-0.

VAŽNO: Iako ste već naručili i/ili dobili glasački listić i dalje imate pravo da ostvarite glasačko pravo LIČNO na nekom od glasačkih mesta. Naglašavamo da obavezno sa sobom ponesete važeću ispravu sa fotografijom, a u slučaju da niste zvanični vlasnik ili poslovođa već ste opunomoćeni predstavnik firme ili sličnog pravnog subjekta, morate imati posebnu PUNOMOĆ.

ZAŠTO: Privredna komora obuhvata glasove elektronskim putem. Kada glasate lično, taj podatak se automatski obuhvati i znači da ste svoje glasačko pravo ostvarili. Nakon toga, više ne morate da se interesujete o glasačkom listiću koji ste naručili ili dobili.

Više informacija na internetu:

 • Video (i na srpskom) o tome kako se ispunjava glasački listić za izbore za PK

   

http://www.swv.org/news/videoanleitung-waehlen-mit-wahlkarte/

 • Ilustrovana uputstva za glasanje:

   

http://www.swv.org/service/wahlanleitung/

 • Spisak izbornih mesta (izbornih lokala) u Beču:

   

http://www.swv.org/service/wahllokale/

 • Detaljne informacije o izborima za PK Beča na sajtu SWV-a (na nemačkom):

   

http://www.swv.org/news/umfassende-wahlinformationen-fuer-sie/

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...