DA LI JE UOPŠTE ŽIV: Pre 20 godina pobegao kroz prozor i još ga nisu pronašli!
Foto: Policija

Osuđen za ubistvo prostituke

DA LI JE UOPŠTE ŽIV: Pre 20 godina pobegao kroz prozor i još ga nisu pronašli!

Austrija -
Foko je 1987. godine osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva prostitutke, ali je 1995. godine pobegao kroz prozor toaleta

BEČ - Austrijska policija već 20 godina traga za Tiborom Fokom (Tibor Foco) koji je 1987. godine osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva prostitutke. On je 27. aprila 1995. godine, nakon što je od suda i zatvorske uprave dobio dozvolu da studira na Univerzitetu u Lincu, pobegao kroz prozor toaleta na trećem spratu univerzitetske zgrade.

Od tada mu se gubi svaki trag. Bilo je glasina da se preselio u SAD. U međuvremenu, presuda je 1997. godine poništena, a 2000. godine podignuta je nova. Za Fokom je podignuta i međunarodna poternica..

"Pratili smo svaki trag, nažalost bez rezultata. Tokom godina, tragova je bilo sve manje. Što je proces dugotrajniji, teže ga je rešiti. Međunarodna potraga je i dalje u toku'', rekao je Mario Hejl iz Uprave austrijske policije.

Policija je Fokovu fotografiju 2012. godine prepravila i on na toj dorađenoj sada izgleda starije. Inače, ima 59 godina, ako je uopšte živ'', reako je Hejl.

Roditelji Tibora Foka preminuli su nedavno u Lincu, jedan za drugim, u roku od godinu i po dana.

"Ništa nisu znali o svom sinu. To ih je koštalo života", izjavila je njihova komšinica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja