SVE GORE OD GOREG: U Austriji pokreću inicijativu za izlazak iz EU!
Foto: Printscreen Oe24.at/ Johannes Kernmayer

DOSTA IM JE KONTROLE

SVE GORE OD GOREG: U Austriji pokreću inicijativu za izlazak iz EU!

Austrija -
Od 24.juna do 1.jula organizacija "Dom i okolina" organizuje potpisivanje peticije kako bi sakupila dovoljno potpisa i njihovu inicijativu sprovela u delo

BEČ - “Dom i okolina” (Heim und Umwelt) oficijelno se predstavlja kao nezavisna i nepristrasna organizacija, zalaže se za istupanje Austrije iz Evropske Unije i korišćenja novčane valute, evra. Od 24.juna do 1.jula potpisivaće se peticija, kako bi se sakupilo dovoljno potpisa i njihova inicijativa sprovela u delo.

Glavna predstavnica je šezdesetšestogodišnja Inge Raušer (Inge Rauscher) koja je, kako piše na internet stranici “Zaustavite desničare” (Stoppt die Rechten) Karla Olingera, pripadnika Zelenih (Karl Öllinger), učestvovala na “političkoj akademiji za radnu zajednicu demokratske politike (Politische Akademie der AFP -Arbeitsgemeinschaft für demokratische Politik).

Raušer se sada bori protiv kontrolisanja Austrije od strane Evropske Unije i ona oštro kritikuje, kako kaže, besmislene regulative kao što je uvođenje sijalica za štednju struje. Ona smatra da je uvođenje evra uzročnik povećane stope nezaposlenosti i ističe kako je po Austriju loše što je uvela sankcije Rusiji. Smatra da više novca treba uložiti u zaštitu okoline.

“U Austriji mnogo toga je gore od kada je članica Evropske Unije. Na primer novac je devalvirao za 50 posto. Sa transatlantskim sporazumom o trgovini i investicijama (TTIP) preti nam još gore ekonomsko stanje. Moramo da se osvestimo i istupimo iz EU što pre!”, naglašava Raušer za austrijski Esteraj i dodaje da i druge zemlje žele da istupe iz Evropske Unije.

Ovu inicijativu na Fejsbuku su podržali i Hajnc Kristijan Štrahe (Heinz Christian Strache, FPÖ)kao i parlamentarna zastupnica Suzan Vunter (Suzane Winter). Na pitanje da li joj smeta što je podržava Štraheova Slododarska partija Austrije, ona odgovara da je to sasvim u redu i da želi da apeluje na ljude da se osveste i podrže ovu inicijativu, radi sopstevene dobrobiti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track