UNAKAZIO GA: Usred Beča momak skakao čoveku (37) po glavi jer je gej!
Foto: Printscreen Osterreich/privatna Arhiva

ničim izazvan

UNAKAZIO GA: Usred Beča momak skakao čoveku (37) po glavi jer je gej!

Austrija -
Franca K. (37) koga su dvojica Slovaka brutalnio prebila , zadobio je teške povrede glave i više preloma, a slomljena mu je i vilica

BEČ - Brutalno prebijanje koje se dogodio u nedelju uveče iznad stanice metroa Otakring, započela su dva Slovaka sa detetom u kolicima, pri čemu je jedan od njih verbalno I fizički napao jednog Franca K. (Franz K. 37), koji se svojim dečkom vraćao kući sa Life Ball-a.

Franz je na Life balu radio kao ispomoć i vraćajući se sa posla sa svojim dečkom Reneom S. (Rene S.) izašao je sa stanice metroa Otakring, kada je prvo napadnut verbalno od strane dva Slovaka, a zatim i fizički. On je zadobio teške povrede glave i više preloma, a slomljena mu je i vilica.

Slovak (20) je izjavio da je pobesneo, jer je Franc navodno počeo da ih psuje I da je detetu u kolicima pretio, jer je plakalo: „Umukni, iseći ću ti jezik!“, zbog čega je kako tvrdi počeo da ga tuče, ali odbija da prizna da je povređenom čoveku skako po glavi, kaže potparol policije Tomas Kajblinger (Thomas Keiblinger).

Partner pretučenog mladića veruje međutim da je motiv napada homofobija i da su zato premlatili.

„Franc je imao na sevi zlatne šljokice, šminku i nalakirane nokte jer je radio kao konobar na Lif Ball-u“, izjavio je Rene.

„Franc je imao sve vreme slušalice u ušima i slušao je muziku. Kada su pijani muškarci počeli da mu pričaju nešto, samo im je stavio do znanja da ne razume šta žele od njega, nakon čega su počeli verbalno da ga vređaju. Moj dečko ima i sam troje dece, tako da nikada ništa ne bi rekao loše za bilo koje dete”, kaže njegov partner Rene odbacivajući optužbu da je Franc rekao tako nešto.

Jedan od očevidaca tvrdi da je Franc ležao i da se uopšte nije pomerao. Njegova glava bila je u lokvi krvi, ali i pored toga obojica momaka nastavila je da ga šutira i udara. Nakon toga je stariji od Slovaka krenuo nazad ka kolicima, a mađi se vratio i sa obe noge pet puta skočio na glavu onesvešćenog čoveka”, izjavljuje očevidac Julio P., koji se u tom trenutku nalazio u automobilu na semaforu.

Srećom pritrčao je policajac WEGA-e, koji tada nije bio na dužnosti i odgurnuo napadača od žrtve. Kako asutrijski Esteraj saznaje, dvadesetogodišnji mladić je optužen za pokušaj ubistva, adrugi počinioc još nije uhapšen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track