(FOTO) PONOS DOMOVINE: Srpski studenti u Beču proslavili Dan Državnosti!
Foto: Osii

Ne zaboravljaju ko su i odakle su

(FOTO) PONOS DOMOVINE: Srpski studenti u Beču proslavili Dan Državnosti!

Austrija -
BEČ - Na Sretenje, 15. februara, u organizaciji OSSI Beča proslavljen je Dan državnosti Republike Srbije.

Srpski studenti u Beču okupili su se u velikom broju i zajedno sa zvanicama obeležili ovaj važan dan.

Mlada pevačica Katarina Kovačević je svojim anđeoskim glasom, u pratnji svih prisutnih, otpevala himnu "Bože pravde“.

Mladi istoričar Marko Sarić je prisutne podsetio na to zašto i od kada se 15. februar slavi kao Dan državnosti i ukazao na važnost ovog praznika. Okupljenim studentima se, takođe, obratio i počasni gost, profesor Srđan Mijalković, predsednik srpskog prosvetnog i kulturnog društva "Prosvjetaˮ iz Austrije:

"Ovde su se danas simbolično susreli prošlost i budućnost, matica i rasejanje, mladost i iskustvo. Srbija je država svojih građana, ali i onih koji s ponosom potiču iz nje. Obeležavanje ovog praznika, kao značajnog datuma srpske istorije, ali i srpske sadašnjosti, važno je za sve nas. Neizmerno mi je drago što ste sada na sebe to preuzeli vi, srpski studenti, kao kulturna i intelektualna snaga i elita svoje zemlje. Vi ste čuvari sećanja, ali istovremeno gradite i budućnost, svetliju i izvesniju“, rekao je Mijalković.

Predsednica OSSI Beča Aleksandra Tanasković rekla je da je ovakva proslava samo jedan od pokazatelja da će Srbija, bez obzira na to što se trenutno nalazimo izvan njenih granica, uvek biti u našim srcima.

"Verujem da je veoma ponosna na svoju omladinu u belom svetu i nadam se da će obeležavanje Dana državnosti postati tradicija u OSSI Bečuˮ, izjavila je Tanaskovićeva.

(Foto: OSSI Beč)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track