Najnovije vesti

NEVREME PARALISALO AUSTRIJU, IMA POVREĐENIH: Mesta odsečena od sveta, reke se izlile iz korita! ČUJU SE SIRENE ZA UZBUNU! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

HAOS

NEVREME PARALISALO AUSTRIJU, IMA POVREĐENIH: Mesta odsečena od sveta, reke se izlile iz korita! ČUJU SE SIRENE ZA UZBUNU! (VIDEO)

Austrija

Jako nevreme sa olujnim vetrom i obilnim padavinama izazvalo je velike probleme u austrijskim pokrajinama Koruškoj i Tirolu.

U mestu Lavamindu jutros su se čule sirene za uzbunu.

 

U Rozegu se tokom noći Drava izlila preko svog korita, a prptok vode je bio 1.000 kubnih metara po sekundi, zbog čega su se izlile i reke Gail i Mel.

 

Ove reke dostigle su stogodišnji rekord kada je reč o vodostaju, zbog čega je policija u više opština morala da evakuiše naselja.

Takođe i više odrona izazvalo je probleme kako u železničkom, tako i drumskom saobraćaju.

 

Region Lezahtal, između istočnog Tirola i Koruške, odsečen je od sveta. Tamošnje vlasti pozvale su građane da zbog oluje ne izlaze iz kuća bez preke potrebe.

 

"Apelujemo na gađane u regionu Ferlah, Bodental i Cel da ostanu u kućama", poručuju iz vatrogasne službe.

U mestu Ratendorfu evakuisano je 15 kuća jer je jedna brana popustila.

Vatrogasci, potpomognuti vojskom, pokušavaju da spreče dalje poplave, a škole u pojedinim delovima Austrije su zatvorene.

 

Zbog oluje građanima Rozentala je savetovano da ostanu u kućama, jer vetar nosi sve pred sobom.

 

U Miksnicu je povređen jedan devetogodišnjak pošto je drvo palo na automobil.

Austrijska železnica morala je da obustavi saobraćaj preko Zemeringa zbog oluje, a jedan voz je tokom noći udario u drvo koje je palo na prugu.

 

Usled jakog vetra došlo je i do prekida u snabdevanju strujom, te je 15 opština na istoku Tirola ostalo bez struje, a u Koruškoj je to slučaj za 10.000 domaćinstava.

 

U Feldenu su dva policajca povređena kada je na njihovo vozilo palo drvo prilikom intervencije.

 

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Youtube

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...