Najnovije vesti

AUSTRIJA JOŠ ČEKA IZRUČENJE ALBANCA KOJI JE NA PROSLAVI UBIO SAMIRA HALKIĆA: Bosancu pucao u srce, pa uhapšen u Nemačkoj (VIDEO)
Prikaz ubice i žrtva Samir Halkić, Foto: Austrijska policija/Facebook

tragedija u salcburgu

AUSTRIJA JOŠ ČEKA IZRUČENJE ALBANCA KOJI JE NA PROSLAVI UBIO SAMIRA HALKIĆA: Bosancu pucao u srce, pa uhapšen u Nemačkoj (VIDEO)

Austrija

Austrijske vlasti još čekaju na izručenje Albanca Klodjana F., koji je 4. juna u kafiću u Salcburgu ubio Bosanca Samira Halkića (46), a njegovog sina Dženisa (24) teško ranio.

Albanac je pao 24. juna u Diseldorfu u Nemačkoj, a za njim je bila raspisana međunarodna poternica.

Prema pisanju austrijskih medija, on je već trebalo da bude izručen Austriji, ali je nalog za hapšenje stigao samo od austrijskog tužilaštva, pa je Nemačka zatražila potvrdu suda.

Klodjan F. nije pristao na pojednostavljeni postupak izručenja, stoga nemačko pravosuđe sada ispituje hoće li mu, ako ga izruče, u Austriji biti suđeno po evropskim i međunarodnim standardima. Procedura će trajati od šest do osam nedelja.

Samir i Dženis proslavljali su rođenje Dženisovog sina u lokalu kada je Albanac prišao i počeo da ga vređa, a potom i udara. Dženisu je u pomoć pritekao otac, ali je Klodjan tada izvukao pištolj i dva puta pucao - jednom u Samira, a jednom u Dženisa i pobegao. Samir je umro na mestu, a Dženisa je ranio u butinu.

Kurir.rs/Avaz.ba Foto: Austrijska policija/Facebook

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...