SKANDAL! HRVATSKA BI DA ZATAŠKA UBISTVO AUSTRIJANKE (20): Gliserom udario devojku u glavu u zoni za kupače, a policija tvrdi da je nesreća bila 300 metara od obale, SVEDOCI KAŽU DA LAŽU! Ronilački sat otkriće tajnu jezive smrti! (FOTO)
Foto: Printscreen Faceboook

poginula na letovanju

SKANDAL! HRVATSKA BI DA ZATAŠKA UBISTVO AUSTRIJANKE (20): Gliserom udario devojku u glavu u zoni za kupače, a policija tvrdi da je nesreća bila 300 metara od obale, SVEDOCI KAŽU DA LAŽU! Ronilački sat otkriće tajnu jezive smrti! (FOTO)

Austrija -

Za Austrijanku Verenu Hajnc (20), odmor u Hrvatskoj završio je kobno i to samo sat vremena po dolasku u Malinsku na Krku. Stradala je u moru, u kupališnoj zoni kada je na nju naketeo gliser.

Posle obdukcije u Rijeci telo je revezeno je u Austriju gde će devojka biti sahranjena.pokopana. Porodica Hajnc angažirala je riječkog advokatada ih zastupa. Prema navodima prijatelja porodice iz Malinske, oni su angažovali advokata posle pisanja hrvatskih medija da se nesreća dogodila 300 metara od obale, što je granica do koje je glisiranje strogo zabranjeno.

Tu informaciju je saopštilo Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture u kojem se izričito navodi da je austrijska državljanka tragično stradala “na poziciji 300 metara od obale, ispred hotela u Malinskoj”.

1 / 4 Foto: printscreen Facebook

"To jednostavno nije tačno i morali smo da reagujemo. To se dogodilo mnogo bliže obali - rekla je prijateljica, a njenu tvrdnju potvrđuju i svedoci nesreće. Upravo je lokacija nesreće, kako saznaje Jutarnji list, predmet vrlo opsežne istrage koju sprovodi DORH u saradnji sa pomorskom policijom i Lučkom kapetanijom.

Prijatelji Heinzovih tvrde da su devojka i otac u trenutku nesreće ronili na dah i da su bili obeleženi ronilačkom bovom, čak i većom nego što je to propisano. To znači da je gliser morao da ih zaobiđe na najmanje 100 metara udaljenosti. Zbog toga su se, navodno, otac Diter Hajnc i ćerka osećali bezbedno dok su ronili, a čak su s ei smenjivali u u zaronu.

To im je bilo prvi put da su na Krku. Trebali su da ostanu nekoliko dana. Verena je dala završne ispite na bečkom ekonomskom fakultetu i došla je da roni sa ocem, što je bila njena strast, a potom je trebala da nastavi godišnji odmor sa prijateljicom. Bila je iskusna u ronjenju, prošla je akademiju ronjenja na Filipinima, ronila je po celom svetu i imala i licencu instruktorice ronjenja.

"Vidjeli su da gliser kruži u velikoj brzini i mislili su da će proći dalje, ali je krenuo direktno na njih", kaže prijateljica porodice.

Izvor ističe da je bovu policija izuzela kao dokaz. Tvrdi da su Verena i Diter imali ronilačka odela (to su, uostalom, potvrdili i svedoci) i kompletnu ronilačku opremu, i to najsavremeniju. Verenin otac se bavi prodajom opreme i prati sve trendove i tehnološka dostignuća. Upravo zato, kako se nezvanično saznaje, ključni dokaz mogao bi da bude specijalni ronilački sat koji je imala nesretna devojka, a koji je takođe izuzet u istrazi.

"To je oprema sa računarom koji beleži tačno vreme svakog zarona i dubinu na koju se išlo. Radilo se o ronjenju na dah na 15-ak metara dubine" kaže nam naš izvor.

Upravo bi ta dubina mogla da bude ključna kod određivanja točne lokacije nesreće. Naime, morsko dno se na toj lokaciji spušta negde 300 metara od obale dubina već prelazi 50 metara. Rečki lučki kapetan Darko Glažar kaže da je istraga u toku pa ne sme otkrivati nikakve detalje.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track