DOLIJAO JOŠ JEDAN TERORISTA: Uhapšen osumnjičeni za napad na u Briselu
Foto: Rojters Mart 2016

Akcija u Belgiji

DOLIJAO JOŠ JEDAN TERORISTA: Uhapšen osumnjičeni za napad na u Briselu

Planeta -

Belgijska policija uhapsila je još jednu osobu koja se sumnjiči zbog povezanosti sa ubistvima koje su u martu počinili teroristi na briselskom aerodromu i metro stanici, saopštilo je danas tužilaštvo.

Policija, koja istražuje terorističke napade na aerodromu i metro stranici u Briselu u kojima su u martu stradale 32 osobe i troje terorista, uhapsila je 31-godišnjeg Ali E. H. A zbog povezanosti sa ubistvima koje su počinili teroristi, saopštilo je belgijsko federalno tužilaštvo, preneo je AFP.

Belgijski list "Dernijer er" navodi da je uhapšeni u međuvremenu prebačen u zatvor Nivel.

Informacija o hapšenju stigla je dan pošto je belgijski sud odobrio izručenje Francuskoj Mohameda Abrinija, glavnog osumnjičenog i za napade u Briselu, kao i za one koje su teroristi izveli u novembru prošle godine u Parizu, kada je ubijeno 130 ljudi.

Abrini ipak još neko vreme neće biti predat francuskim vlastima, pošto je i dalje pod istragom zbog napada u belgijskoj prestonici, navodi AFP.

Agencija podseća da je u aprilu Francuskoj izručen Salah Abdeslam, još jedan od ključnih osumnjičenih za napade u Parizu i Briselu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track