DŽIHADIJADA: Teroristi islamske države organizovali sopstvene Olimpijske igre da privuku mlade
Foto: Printscreen Twitter

Očajnički potez

DŽIHADIJADA: Teroristi islamske države organizovali sopstvene Olimpijske igre da privuku mlade

Planeta -

Teroristi Islamske države organizovali su takmičenje u stilu Olimpijskih igara u kojima su učestvovali civili iz okupiranih područja.

Neverovatne fotografije nastale su u iračkom gradu Tal Afaru koji kontroliše Islamska država. Na njima su prikazani džihadisti kako ohrabruju decu da se pridruže igrama.

Teroristička grupa je, navodno, molila ljude da učestvuju u zabavi i raznim igricama, od kojih je jedna bila – muzičke stolice.

Deca, od kojih neki imaju samo 5 godina igraju muzičke stolice i druge "zabavne" igre, a pobednici su dobili pakete sa slatkišima.

Iako je džihadistička grupa izvršila niz masakara po Evropi, neki od učesnika nosili su dresove Mančester Sitija i drugih evropskih timova.

Lokalno stanovništvo je ispričalo kako je ovo još jedan od očajničkih pokušaja džihadista da stvore lažnu sliku normalnog života u okupiranim područjima.

"Njihove igre su jako glupe, teraju ljude da trče sa stolicama uz muziku, ali ko bi smeo da se usudi da ih odbije?", ispričao je jedan stanovnik.

"Pametno je da ih pustite da pobede, jer ko zna šta može da se desi. Vaša glava može biti sledeća koja će visiti na trgu", ispričao je drugi.

(Express.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track