HOĆE DA DIGNE ZID, PA KUD PUKLO: TRAMP Meksiko će to platiti NIJETO Bogami, neće
Foto: Reuters

Naišao na hladno

HOĆE DA DIGNE ZID, PA KUD PUKLO: TRAMP Meksiko će to platiti NIJETO Bogami, neće

Planeta -

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp poručio je posle sastanka sa meksičkim predsednikom Enrikeom Penom Nijetom da će, ako bude izabran, Meksiko platiti zid na granici koji planira da izgradi.

"Meksiko će platiti, verujte mi. Oni to još ne znaju, ali platiće za zid", rekao je Tramp u Feniksu pošto je došao pravo iz Meksiko Sitija gde je razgovarao sa Nijetom, prenosi AFP.

Tramp je rekao da "Amerika ima pravo" da izgradi taj zid i izneo je svoj plan o imigraciji koji uključuje deportovanje imigranata sa kriminanih dosijeom i poništavanje izvršnih ovlašćenja koja štite milione nelegalnih imigranata.

I dok je Tramp rekao da sa Nijetom nije razgovarao o tome ko će platiti izgradnju zida, meksički predsednik tvrdi drugačije."Na početku razgovora sa Donaldom Trampom jasno sam stavio do znanja da Meksiko neće platiti zid", napisao je Nijeto na Tviteru.

Meksički predsednik Nijeto je na zajedničkoj konferenciji za novinare kazao da sa juga SAD u Meksiko stiže oružje i novac koji podstiču nasilje. Takođe je između ostalog kazao da su Meksikanci bili uvređeni Trampovim komentarima iz prošlosti koji ih je predstavljao o negativnom svetu, i poručio da je to narod "dobre volje koji zaslužuje svačije poštovanje".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track