TURSKI POLICAJCI PRE NAPADA SPAZILI TERORISTE: Brate, on izgleda kao pljačkaš, ima zimsku jaknu!
Foto: Youtube

Hteli da ih prate, ali odustali...

TURSKI POLICAJCI PRE NAPADA SPAZILI TERORISTE: Brate, on izgleda kao pljačkaš, ima zimsku jaknu!

Planeta -

Policajaci u civilu, koji su tog dana bili na aerodromu "Ataturk" u Istanbulu, primetili su napadače koji su im bili sumnjivi zbog načina na koji su bili obučeni.

U policijskoj komunikaciji koju su objavili turski mediji vidi se da je policajac koji je prvi primetio sumnjivce poslao poruku kolegi kako je uočio muškarca koji nosi zimsku jaknu uprkos vrućini.

"Hoda unaokolo u kaputu po ovom vremenu? Brate, on izgleda kao pljačkaš, hoćemo li da ga pratimo?", napisao je policajac.

Kolege su se složile da ga treba zaustaviti i legitimisati.

Kada ga je policajac zatražio ličnu kartu, muškarac se sagnuo i pretvarao da je traži, a potom je podigao pištolj i počeo da puca. Prva meta bio mu je policajac koji mu je tražio ličnu kartu.

Ranjeni policajac se bori za život a kod kuće ga čeka trudna supruga.

Pošto je upucao policajca, terorista je počeo da trči niz stepenice prema delu gde su međunarodni dolasci gde je i aktivirao bombu kojom je bio opasan u točno 21.15 sati. Na snimcima sa video nadzora vide se napadači kako koračaju prema zgradi aerodroma i cerekaju se.

Podsetimo, 43 osoba je ubijena, a više od 200 je ranjeno u samoubilačkom bombaškom napadu na glavni istanbulski međunarodni aerodrom Mustafa Kemal Ataturk.

Trojica bombaša samoubica otvorila su najpre nasumičnu vatru, a potom su se razneli eksplozivom.

Predsednik Tajip Erdogan je kazao da bi ovaj napad trebalo da označi prekretnicu u globalnoj borbi protiv terorizma za koji je kazao da "nema obzira niti za veru niti za vrednosti".Trojica bombaša samoubica su iz Rusije, Uzbekistana i Kirgistana, objavio je zvaničnik turske vlade.

(Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track