PUTINOV NAČIN DA SREDI POSRNULU EKONOMIJU: Fiskalna politika koja će ohrabriti preduzeća
Foto: Profimedia

Ekonomska kretanja

PUTINOV NAČIN DA SREDI POSRNULU EKONOMIJU: Fiskalna politika koja će ohrabriti preduzeća

Planeta -

Ruske vlasti su spremne za fiskalnu politiku koja će ohrabriti preduzeća da donose dugoročne planove, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

"Spremni smo za razvoj domaće fiskalne politike koja će ohrabriti kompanije da prave dugoročne planove na temelju današnje realnosti i prognoza o srednjoročnim i dugoročnim izgledima", rekao je Putin tokom sastanka sa generalnim direktorom anglo-holandske naftne kompanije Rojal Dač Šel, Benom van Berdenom. prenosi agencija Itar Tas.

Odgovarajući na Berdenovo izlaganje o složenim uslovima u kojima kompanija posluje, Putin je ukazao da je reč o problemu sporijeg rasta sa kojim su suočene mnoge svetske privrede.

Taj faktor, prema Putinovim rečima, pogađa i tražnju za energetskim proizvodima.

Putin je izneo uverenje direktoru Šela da su ruske vlasti potpuno svesne da ovakvi trendovi podstiču kompanije da analiziraju i predviđaju razvoj situacije na tržištu.

"Šel je dugogodišnji i pouzdan partner Rusije", naglasio je Putin.

"Udeo Rojal Dač Šela na međunarodnom tržištu tečnog prirodnog gasa je dostigao 15 odsto, a kompanija je takođe okončala transakciju kupovine aktiva Britiš gasa", rekao je van Berden, i dodao da će njegova kompanija nastaviti da razvija poslovanje u Rusiji.

Gasprom i Rojal Dač Šel potpisali su danas memorandum o razumevanju za projekat "Baltik tečni prirodni gas (TPG)".

Dokument su potpisali generalni direktor Šela Ben van Berden i šef Gasproma Aleksej Miler.

Memorandum odražava interese dveju strana za proširenje saradnje u TPG sektoru i predviđa mogućnosti za izgradnju TPG pogona godišnjeg kapaciteta od 10 miliona tona tečnog gasa, u luci Ust Luga, u Lenjingradskom regionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track