TERORISTA PROPEVAO U POLICIJI: Planirali smo novi napad na Pariz ali izabran je Brisel zbog žurbe!
Foto: Ps

IZMENA U ZADNJI ČAS

TERORISTA PROPEVAO U POLICIJI: Planirali smo novi napad na Pariz ali izabran je Brisel zbog žurbe!

Planeta -

Organizatori terorističkog napada na Brisel, u kojem je 22. marta poginulo 32 ljudi, prvobitno su planirali da izvrše novi napad na Pariz

Posle hapšenja nekih od glavnih osumnjičenih, teroristi su se odlučili za napade u belgijskoj prestonici, saopštilo je belgijsko državno tužilaštvo.

„Mnogobrojni elementi istrage su pokazali da je teroristička grupa prvobitno imala nameru da ponovo izvrši napad u Francuskoj. Pošto su bili iznenađeni brzinom napretka istrage, doneli su odluku da napad ipak izvrše u Briselu", istakao je tužilac. I

stražni organi su otkrili blisku povezanost između ćelije koja stoji iza napada u Briselu i grupe koja je izvršila napade u Parizu, u kojima je stradalo 130 ljudi.“, navodi se u saopštenju belgijskog tužioca, a preneo je Rojters.

Istražni organi su otkrili blisku povezanost između ćelije koja stoji iza napada u Briselu i grupe koja je izvršila napade u Parizu, u kojima je stradalo 130 ljudi.Tužilaštvo je navelo i da je Mohamed Abrini, koji je već ranije bio optužen za učešće u napadima u Parizu u novembru prošle godine, sada optužen za „teroristička ubistva“ počinjena tokom napada u Briselu prošlog meseca.

Abrini, poznat i kao „muškarac sa šeširom“ koji je snimljen pored dvojice bombaša neposredno pre napada na briselski aerodrom, optužen je za učešće u aktivnostima terorističke grupe, za teroristička ubistva i za pokušaj terorističkih ubistava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track