(VIDEO) POSLANIK TEŠKO ISPROZIVAO FARADŽA TOKOM TV PRENOSA: Digao papir s natpisom OVAJ ČOVEK LAŽE!
Foto: Printscreen Youtube

Šou u parlamentu

(VIDEO) POSLANIK TEŠKO ISPROZIVAO FARADŽA TOKOM TV PRENOSA: Digao papir s natpisom OVAJ ČOVEK LAŽE!

Planeta -

Zastupnik laburista koji je iza Najdžela Faradža držao papir na kom je pisalo "On vas laže" rekao je da je to učinio jer je bio frustriran time što je Faraž dobio medijski prostor a da mu se niko nije suprotstavio, piše Gardijan.

Seb Dens, zastupnik laburista za London, podigao je rukom napisanu poruku sa svog mesta dok je sedeo iza Faradža u Evropskom parlamentu.Stranka Ukip (UK Independence party) podnela je žalbu na njegovo ponašanje koje je ostalo zabeleženo televizijskim kamerama. Sve se videlo dok Densa jedan službenik nije zamolio da prestane. U međuvremenu su ljudi dolazili do njega i molili ga da spusti taj natpis, ali je on odbijao.

Novinarima Gardijana Seb Dens je rekao da je njegovo ponašanje bilo čin frustracije nakon kog ga više nije bilo briga."Bila je to frustracija. Bilo mi je dosta nacionalističkih i populističkih poruka sa kojima se paradira kao da su rešenje za probleme svih ljudi", rekao je zastupnik Laburističke stranke.

"Zaista frustrirajuća stvar o Evropskom parlamentu je to što ne možemo da intervenišemo i što je Faraž dobio tri minuta vremena da govori nesmetano. Što je previše, previše je, tako sam se osećao i morao sam nešto učiniti", rekao je on.

Dens kaže da se usprotivio Faradžovom argumentu da je Trampova zabrana ulaska građanima sedam muslimanskih zemalja pitanje suvereniteta SAD-a."Ne ispitujemo suverenitet SAD-a, ispitujemo moral", rekao je on.

Dens dodaje da je osetio dužnost da reaguje jer ispada da je Faradž najčešće dominantan glas Velike Britanije u Evropskom parlamentu jer je čelnik službeno priznate EFDD grupe.

Dens je rekao da je spreman na sve posledice i sankcije kojima ga predsednik i parlament mogu kazniti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track