(VIDEO) PUTIN NA PRVOJ SEDNICI NOVE DUME: Rusija jača bezbednost i odbranu
Foto: Reuters

Nova Duma

(VIDEO) PUTIN NA PRVOJ SEDNICI NOVE DUME: Rusija jača bezbednost i odbranu

Planeta -

Donji dom ruskog parlamenta, Državna duma sedmog saziva, okupila se danas na prvom zasedanju pod predsedavanjem novog čoveka - Vjačeslav Volodin zamenio je Sergeja Nariškina na funkciji predsednika Dume.

Na prvom zasedanju Donjeg doma ruskog Parlamenta biće razmotrena pitanja koja se odnose na rusku ekonomiju i spoljnu politiku, a poslanicima se obratio predsednik države, Vladimir Putin.

Predsednik Rusije izjavio je da je neophodno da se ojača odbrana zemlje i izrazio nadu da će parlament pružiti neophodnu političku i zakonodavnu podršku.

"I, naravno, moramo da ojačamo bezbednost i odbranu zemlje, da branimo svoju poziciju na svetskoj sceni. Nadam se da će parlament i sve frakcije dati neophodnu političku i zakonodavnu podršku", rekao je Putin. Rusija nikada nikoga nije prisiljavala i ne namerava da prisiljava, snaga zemlje nije samo u odbrambenoj sposobnosti i prirodnim resursima, već i u jedinstvu naroda, istakao je ruski predsednik.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Mi uvek polazimo od toga da svaki narod i svaka zemlja ima isto pravo - da bude snažna. Nikada nikoga nismo prisiljavali i ne nameravamo da prisiljavamo. Snaga Rusije je u nama samima, ona je u našem narodu, našim ljudima, našoj tradiciji i našoj kulturi, u našoj privredi, u našoj ogromnoj teritoriji i prirodnim resursima i naravno, u odbrambenoj sposobnosti. Ali što je najvažnije, naša snaga je u jedinstvu našeg naroda", istakao je Putin.

"Moramo imati na umu da su svi delovi ruske snage o kojima sam upravo govorio, najvažniji, možda, ključni uslov za očuvanje naše državnosti i nezavisnosti", dodao je ruski predsednik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track