(VIDEO) ZBOG GREŠKE USMRTIO CELU PORODICU: Pilot pritisnuo pogrešno dugme i ubio sebe, ženu i decu
Foto: Printscreen YT

Stravična nesreća u Britaniji

(VIDEO) ZBOG GREŠKE USMRTIO CELU PORODICU: Pilot pritisnuo pogrešno dugme i ubio sebe, ženu i decu

Planeta -

Filip Garvi (56), inače pilot, leteo je sa svojom suprugom En, ćerkom Emili i sinom Danijelom u malom avionu sa šest sedišta koji se srušio usled lošeg vremena i pilotove greške.

Četvoročlana porodica stradala je stravičnoj avionskoj nesreći kada je Filip Garvi, koji je upravljao avionom, pritisnuo pogrešno dugme, kada je pokušao da sleti uz pomoć autopilota,rezultati su istrage.

Filip i En su sa decom leteli u posetu drugoj ćerki Lauri Frensis i njenom dvogodišnjem detetu Kejti kada se nesreća dogodila.

Oni koji rade na slučaju su ustanovili da je letelica Pajper Malibu Miraž imala normalan pad, a onda je neverovatnom brzinom ušla u oblake približavajući se aerodromu Dankesvil u Devonu.

Očevici kažu da im je sve ličilo na akrobaciju u vazduhu i niko nije ni slutio kakva tragedija će se desiti. Istraga je utvrdila da je moguće da se gospodin Garvi spuštao ne shvatajući da je uključio autopilota, što je dovelo do podizanja aviona.

U izveštaju se pominje da je moguće da su mentalna greška, nepravilan izbor dugmeta ili tehnička greška dezorjentisali pilota koji nije uspeo da povrati kontrolu.

Inače, nesrećni Gravi pilot je od 2012. godine, a svoj drugi avion je kupio 2013. godine. Istruktori su ga smatrali za dobrog u zadacima sa brojevima, ali za manje dobrog od prosečnih pilota u multitaskingu i slabog u određivanju prioriteta, posebno kada je pod pritiskom.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NESTAO U PLAMENU: Pogledajte pad aviona na Malti! Nema preživelih!

(VIDEO) SAMO ŠTO JE UZLETEO, SRUŠIO SE I PLANUO: 5 mrtvih u padu aviona na Malti!

(Miror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track