SPREČIO PLJAČKU POŠTE: Dvojica vehabija šrafcigerom uboli policajca!

Novopazarac zaustavio lopove

SPREČIO PLJAČKU POŠTE: Dvojica vehabija šrafcigerom uboli policajca!

Crna Hronika -
Hrabrost na delu: Senad Kašović (33) rvao se sa dvojicom pljačkaša i jedva ih sprečio da mu otmu pištolj. Napadači imali bradu i skraćene nogavice pantalona

NOVI PAZAR - Svaka čast!- Čuo sam glasove iza pošte i posumnjao na lopove. Ne časeći časa, pojurio sam tamo i naleteo na dvojicu bradatih ljudi kako obijaju vrata. Jedan je u ruci držao šrafciger, drugi baterijsku lampu. Viknuo sam: „Stoj, policija!“Ovako je hrabri novopazarski policajac Senad Kašović (33), otac troje male dece, za Kurir opisao sukob s dvojicom vehabija, koji su u njegovom naselju Lukare pokušali da opljačkaju poštu, a zatim ga u mraku napali pajserima i šrafcigerima.Bio van dužnostiVan dužnosti, Senad je sinoć oko 21 sat do kuće dovezao ženu i decu. Dok je zaključavao automobil, čuo je glasove iza pošte. Samo što su žena i deca zatvorili vrata kuće, Senad se našao oči u oči sa dvojicom muškaraca koji su imali bradu i skraćene nogavice pantalona, po čemu se može zaključiti da pripadaju vehabijama!- Jedan od njih se, sa šrafcigerom u ruci, istog trena ustremio na Kašovića! Sekund-dva kasnije i drugi vehabija je krenuo na policajca. U mračnom prostoru iza pošte počelo je rvanje pljačkaša i policajca. Napadači su uspeli da se otrgnu i pobegnu prema šumi - opisuje za Kurir izvor iz istrage.Međutim, Kašović se sakrio u blizini. Ubrzo je čuo da se otvaraju vrata kola.- Policajac se zaleteo na automobil. Otvorio je vrata kola, zgrabio jednog za prsa i izvukao ga. Drugi vehabija je izleteo i ustremio se na Kašovića, koji je, zadržavši prisebnost, ispalio hitac u vazduh... Počelo je rvanje oko pištolja. U jednom trenutku napadač je pokušao da pištolj okrene u stomak policajca - prenosi detalje drame ispred pošte naš izvor.Ne uspevši da mu otmu pištolj, napadači su se otrgli i pobegla u mrak, a povređeni policajac je pozvao pomoć. Jedan uhapšenUbrzo posle napada policija je uhapsila Adnana Turkovića (29) zbog sumnje da je učestvovao u napadu na policajca. Istovremeno, počela je potraga za Novopazarcem Muamerom S. (30). Obojica su u Novom Pazaru poznati kao pripadnici vehabijskog pokreta.

Na meti... Pošta u naselju Lukare u Novom Pazaru
Na meti... Pošta u naselju Lukare u Novom Pazaru

SkromanSAMO SAM RADIO SVOJ POSAOSkroman i tih, Senad Kašović juče nije želeo da mnogo govori o drami kraj pošte. Kaže da mu je drago što je sve prošlo bez žrtava.- Moj posao je da zaštitim građane i njihovu imovinu i ja sam to radio. Nisam policajac samo dok sam na dužnosti, nego sam to 24 sata dnevno i tako sam se i ponašao. Preksinoć sam samo radio svoj posao - rekao nam je Senad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track