Ratari privremeno povlače traktore s puteva

Protest

Ratari privremeno povlače traktore s puteva

Društvo -
Ako do 24. aprila ne budu ispunjeni njihovi uslovi, 25. aprila sledi kompletna blokada saobraćaja u celoj Srbiji

BEOGRAD - Nezadovoljni zemljoradnici iz Vojvodine će nakon što se danas sastanu sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem i predaju mu svoje zahteve, povući svoje traktore sa puteva do 24. aprila, a ako do tada ne budu ispunjeni njihovi uslovi 25. aprila sledi kompletna blokada saobraćaja u celoj Srbiji, izjavio je član Organizacionog odobra poljoprivrednika Miroslav Ivković.

On je novinarima, ispred palate "Srbija", rekao da je ovo prvi put od 2004. godine, da su zemljoradnici uspeli da dođu traktorima u Beograd. Kako je istakao, oni od tada pokušavaju da stignu u prestonicu ne bi li javnosti i političarima skrenuli pažnju na svoje probleme.

Ivković je podsetio da su se predstavnici poljoprivrednika u petak sastali sa ministrom Dačićem nakon čega im je omogućeno da sa sto traktora, od kojih su 50 iz Banata a isto toliko iz Bačke i Srema, dođu u Beograd i parkiraju ih ispred zgrade palate "Srbija", gde će predati svoje zahteve koji treba da budu prosleđeni predsedniku i premijeru Srbije.

Prvi traktori su pred palatu "Srbija" dovezeni oko 7.30 sati i još pristižu iz pravca Pančeva i Novog Sada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track